Carrotcake-bananenbrood

Zin om iets lekkers te bakken maar je kunt niet kiezen tussen carrotcake of bananenbrood? Dat heb ik nou ook altijd. 😉 Dus waarom het beste uit twee werelden niet combineren? De wortel, walnoten en kokos van de carrotcake zijn een perfecte match met de banaan en kaneel van het bananenbrood. Ik stel je voor aan dit heerlijke carrotcake-bananenbrood!

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g zonnebloemolie
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 rijpe banaan, fijngeprakt
  • 75 g fijngeraspte wortel
  • Klein handje walnoten, grof gehakt
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 250 g bloem
  • 2/3 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Roomkaasglazuur

  • 200 g Philadelphia roomkaas
  • 50 g poedersuiker
  • Kneepje honing

Verder nodig

  • Ronde bakvorm Ø 19 cm
  • Elektrische handmixer

 

 

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter of olie.

Klop de olie en suiker met de handmixer door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop luchtig. Spatel de banaan, wortel, walnoten, kokos (houd wat walnoten en kokos achter voor garnering) en kaneelpoeder door het beslag.

Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Zeef de bloem boven het beslag en spatel er doorheen. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak 40 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal uit de bakvorm en leg de taart op een rooster om verder af te koelen.

Klop de roomkaas met de poedersuiker en honing luchtig en glad. Smeer dit over de bovenkant van de taart en bestrooi met de achtergehouden walnoten en kokos. Snijd in punten en serveer.

Carrotcake-bananenbrood

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com