Koe loe yuk

Ben jij ook zo dol op koe loe yuk van de Chinees? Krokant gefrituurde varkensvleesballetjes geserveerd in of met een zoetzure saus. Met dit recept maak je het heel eenvoudig zelf.

Koe loe yuk

Koe loe yuk (of Koe lo yuk) is een Chinees gerecht van gefrituurde stukjes varkensvlees die worden geserveerd in of met een zoetzure saus. Vaak wordt er ananas toegevoegd aan de saus en soms ook groenten. Ik deze variant voeg ik verse paprika, bosui en ananas toe. Het varkensvlees wordt door een beslagje gehaald en gefrituurd, zodat het een knapperig korstje krijgt. De zoetzure saus met groenten en ananas kun je er apart bij serveren (dan blijven de vleesballetjes lekker krokant), maar je kunt de vleesballetjes ook in de saus serveren. Je kunt koe loe yuk serveren als onderdeel van een Chinese rijsttafel, of serveer als hoofdgerecht met wat rijst erbij.

Koe loe yuk

Koe loe kai

Je kunt dit recept ook met kip (kipdijfilet blijft lekker sappig) maken. Je noemt het gerecht dan koe loe kai.

Meer Chinese recepten

Op KeukenLiefde vind je nog meer lekkere Chinese recepten. Deze zijn favoriet op KL:

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(21 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. F. Uithoven

    Ik ben geen vleesliefhebber en gebruik ipv hiervoor kant en klare kibbeling van bv de markt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde