Chinese bami met paprika, witte kool en roerei

Bami komt bij ons bijna elke week wel een keer op tafel. Hij smaakt altijd weer anders, want ik voeg groenten toe die op dat moment in de koelkast liggen. Dit keer maak ik Chinese bami met paprika, witte kool en roerei. Wederom een aanrader, deze variant! 

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Budget, Eenpansgerechten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 g mie van de dag ervoor (gekookt, afgespoeld met koud water en omgehusseld met een beetje olie)
  • 3 eieren
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 5 plakjes ontbijtspek, opgerold en in repen gesneden
  • 200 g ham (vleeswaren), in repen gesneden
  • 150 g witte kool, fijngesneden
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en in smalle ringen
  • 2 tl sambal manis
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 1,5 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • Zonnebloem- of arachideolie

Bereiding

Klop de eieren los. Verhit een grote wokpan met wat zonnebloemolie en voeg de eieren toe. Verwarm al roerend totdat het ei gestold is. Breng het roerei eventueel op smaak met peper en zout. Schep het roerei op een bord en zet opzij.

Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit de pan opnieuw met een scheutje olie. Fruit de ui, knoflook, het ontbijtspek en de hamblokjes, totdat de ui zacht is. Voeg de witte kool, paprika, sambal en (bevroren) doperwten toe en verkruimel de bouillontablet eroverheen. Voeg een scheutje water toe, zodat de bouillontablet goed op kan lossen, en bak op middelhoog vuur enkele minuten, totdat de groenten beetgaar zijn. Voeg de koude mie en het roerei toe en schep goed om. Verwarm op middelhoog vuur verder, totdat de mie door en door warm is.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com