DIY: Hangop

Hangop is niks meer dan uitgelekte yoghurt. Het is lekker dik en romig, maar heeft nog steeds die friszure yoghurtsmaak. Je kunt het supermakkelijk zelf maken! Het smaakt heerlijk bij het ontbijt met een handje zelfgemaakte granola erdoor, of serveer als dessert met slagroom en vers rood zomerfruit. Mijn favoriete dessert op een warme zomerdag!

Basisrecepten, Wereldgerecht, Zoete keuken, Hollandse recepten, Zoet, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. hoi Annemiek, ik maak mijn hangop met een grote koffiefilter. Heb er zelfs speciaal een plastic filterhouder voor gekocht zodat er geen koffiesmaak aan zit. De grootste maat Melita koffiefilter er in en ik kan precies 1 liter yoghurt laten uitlekken. Geen geknoei met vieze theedoeken, de hangop valt zo in de kom na het uitlekken. Groet
    Nicolet
    ps: ik heb op je gestemd: beste foodblog!

    1. Jamarij

      Wat een super goed idee om een hele grote koffiefilter te gebruiken om hangop te maken. Fantastisch…..

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin