Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Guacamole maken
De bekende Mexicaanse avocadodipsaus guacamole is heerlijk en erg makkelijk om te maken. Guacamole smaakt erg lekker bij burrito’s (gevulde tortilla’s) of als lekkere dipsaus voor bij de tacochips.
Mijn moeder maakte vroeger (en nog steeds trouwens) avocadodip voor op een toastje en bracht de avocado op smaak met een paar druppeltjes maggi, fijn gesnipperd uitje, een klein beetje mayonaise en flink wat peper, heerlijk!
Ik ga dit keer voor de traditionele guacamole zoals ze hem in Mexico maken. Eerder maakte ik trouwens ook deze goddelijke kiphapjes met guacamole van Gordon Ramsay die ik echt iedereen kan aanraden!!
Ingrediënten
2 rijpe zachte avocado’s
1 middelgrote tomaat, in blokjes gesneden
sap van een halve limoen (ik gebruikte ongeveer 2 el)
paar blaadjes koriander, fijngehakt
halve rode ui, fijn gesnipperd
half klein rood pepertje, zaadlijst verwijderd en fijn gesnipperd
zout en peper
Bereiding
Snijd met een de avocado doormidden, om de pit heen, en maak de avocado open.Verwijder de pit. Kruis het vruchtvlees met een mes in en lepel het vruchtvlees in een kom.
Prak met een vork de avocado fijn en voeg dan alle overige ingrediënten toe.
Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Klaar is je romige en supergezonde dipsaus! Wanneer je de guacamole niet direct gebruik dek hem dan goed af met een stukje vershoudfolie. Avocado verkleurt heel snel en wordt bruin.
Eet smakelijk!
Tip! Wil jij ook een stukje Mexico in je eigen tuin? Gooi de avocadopit dan niet weg maar gebruik hem om je eigen avocadoplant te zaaien! Veelkantie deed dit ook en lieten het hier zien.
Basisrecepten, Hartige keuken, Menu, Wereldgerecht, Mannenvoer, Mexicaanse recepten, Voor bij de borrel
Deel je liefde