Guacamole maken

Guacamole is een heerlijke, romige dip uit Mexico. Deze dip maak je van avocado en is dus ook super gezond! Avocado’s zitten namelijk bomvol gezonde vetten, vezels en antioxidanten.

Waar eet je guacamole bij?

Gebruik de guacamole als dip bij tortillachips, als topping over de nacho’s, serveer met quesadilla’s, of serveer als bijgerecht naast taco’s of burrito’s.

Moeders recept

Mijn eerste smaakherinnering aan avocado is een dip die mijn moeder vroeger (en nog steeds) maakte. Ze prakt de avocado fijn en brengt die op smaak met een paar druppeltjes Maggi, een fijngesnipperd uitje, een klein beetje mayonaise en flink wat peper. Hij is heerlijk!

Klassieke guacamole

Ik maak dit keer de klassieke guacamole met tomaat, rode ui en jalapeño. Je kunt de avocado heel fijn prakken of iets grover laten. Ik vind het lekker als er nog een klein beetje structuur in zit.

Direct serveren

Guacamole moet je direct serveren. Als je de pit verwijdert hebt verkleurt het vruchtvlees namelijk heel snel en verandert van frisgroen in bruin.

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Mexicaanse recepten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde