Ingrediënten
- 2 eetrijp avocado’s
- 1 tomaat, zaad en sap verwijderd en in kleine blokjes gesneden
- Paar blaadjes koriander, fijngehakt
- 1/3 rode ui, fijngesnipperd
- 1/2 (jalapeño)peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 limoen, alleen het sap
Guacamole is een heerlijke, romige dip uit Mexico. Deze dip maak je van avocado en is dus ook super gezond! Avocado’s zitten namelijk bomvol gezonde vetten, vezels en antioxidanten.
Gebruik de guacamole als dip bij tortillachips, als topping over de nacho’s, serveer met quesadilla’s, of serveer als bijgerecht naast taco’s of burrito’s.
Mijn eerste smaakherinnering aan avocado is een dip die mijn moeder vroeger (en nog steeds) maakte. Ze prakt de avocado fijn en brengt die op smaak met een paar druppeltjes Maggi, een fijngesnipperd uitje, een klein beetje mayonaise en flink wat peper. Hij is heerlijk!
Ik maak dit keer de klassieke guacamole met tomaat, rode ui en jalapeño. Je kunt de avocado heel fijn prakken of iets grover laten. Ik vind het lekker als er nog een klein beetje structuur in zit.
Guacamole moet je direct serveren. Als je de pit verwijdert hebt verkleurt het vruchtvlees namelijk heel snel en verandert van frisgroen in bruin.
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Mexicaanse recepten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie