Eton mess met kersen

Roer wat opgeklopte slagroom, verkruimelde meringue en aardbeien rommelig door elkaar en je hebt het klassiek Engelse dessert eton mess! Voor deze variant vervang ik de aardbeien door kersen. Dat is minstens zo lekker!

Seizoen, Wereldgerecht, Dessert, Engelse recepten, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 500 g kersen, ontpit
  • 250 ml verse slagroom
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 4 grote of 8 kleinere meringues, ik gebruikte dit recept voor Franse meringue

Verder nodig

  • 4 dessertglazen

 

Bereiding

Doe de kersen in een steelpannetje met 2 zakjes vanillesuiker en verwarm op hoog vuur tot de kersen hun sap loslaten en de suiker is opgelost. Haal van het vuur af en laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de overige vanillesuiker. Verkruimel de meringues grof boven de slagroom (houd wat meringue achter) en schep luchtig door elkaar.

Verdeel de slagroom met meringue en de kersen over vier dessertglazen. Bestrooi met de achtergehouden meringue. Serveer direct.

Eton mess met kersen

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com