Rollade is een van de favoriete hoofdgerechten om te serveren tijdens kerst. Je kunt ze natuurlijk kant-en-klaar kopen in de winkel, maar zelfmaken is helemaal niet moeilijk. Deze gevulde kiprollade met cranberry en pistache maak je gewoon zelf. Je kunt dit gerecht tot en met stap 3 hieronder al voorbereiden. Zo hoef je de kiprollades momènt sûpréme alleen nog maar in de oven te schuiven. Laat de kiprollades wel eerst op kamertemperatuur komen (ca. 45 minuten van tevoren) voordat je ze de oven inschuift. PS Zie onderstaande tips wat je hierbij kunt serveren.
Note: Deze gevulde kiprollade is onderdeel van een klassiek 4-gangen kerstdiner. Zie hieronder. Het laatste recept deel ik a.s. zaterdag met je.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tips!
Om te controleren of de kiprollade gaar is kun je die van jezelf doormidden snijden (of maak een extra kiprollade om te testen).
Serveer de kiprollade bijv. met deze gestoofde wortel, spruitjes met spekjes (Spruitjes koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken. Spekjes uitbakken, spruitjes erbij en even doorwarmen) en romige aardappelpuree (gebruik room ipv melk) of -kroketjes.
Snijd de kipfilets over de lengte tot halverwege in en klap ze open. Dek ze af met een stukje vershoudfolie en sla ze met een vleeshamer of onderkant van een pan iets platter (probeer ze overal even dik te maken). Bestrooi de kipfilets met zout en peper uit de molen.
Roer de roomkaas los met de pistache en cranberry.
Leg op elke kipfilet 2 eetlepels roomkaas en rol ze op. Rol elke filetrol in 2 plakken serranoham. Wikkel de filetrollen in alufolie en draai de zijkanten strak aan als een toffe, pas op dat het folie niet kapot gaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Gaar de kiprollades circa 20 minuten in het midden van de oven (de exacte oventijd is lastig aan te geven omdat dit afhangt van je oven en de dikte van de kiprollade. Zie onderstaande tip om te controleren of ze gaar zijn). Laat de kiprollades enkele minuten rusten in het folie zodat de vleessappen zich goed kunnen verdelen in de rollade.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 17:16
Zal het eens uitproberen. Welk sausje zou daar bij passen?
om 10:00
Een cranberryroomsaus zou er lekker bij smaken. Zal ik binnenkort wel eens recept van delen. 😉
om 18:12
Hoe maak je die Cramberry roomsaus ??