Gevulde rollade uit de oven

Krijg je meerdere eters en wil je graag vlees serveren als hoofdgerecht? Maak een gevulde rollade! Voor dit recept kocht ik een varkensfiletrollade die ik zelf vulde met pancetta, appel en salie. Dat is extra smakelijk en ziet er feestelijk uit als je hem aansnijd. Na dat kleine beetje voorbereiding doet de oven de rest van het werk.

Om er zeker van te zijn dat ik een sappig en mals stuk vlees serveer gebruik ik een kerntemperatuurmeter. Soms zit er een pop-up thermometer bijgevoegd als je een groot stuk vlees koopt, maar eigenlijk moet je een kerntemperatuurmeter in huis te hebben. Die koop je al vanaf drie euro (Hema) en is iedere cent waard.

De vulling van dit recept is voldoende om een rollade te vullen van 1 kg. Heb je een kleinere rollade dan houd je waarschijnlijk vulling over. Deze kun je bewaren en later opgewarmd als bijgerecht bij de rollade serveren. (Nog meer tips voor bijgerechten zie onderaan!)

Liever geen varkensfiletrollade? De vulling van dit recept is ook heel geschikt voor een rollade van wildvlees. Bestel bijvoorbeeld een wildrollade bij de slager en vul hem met onderstaande vulling. Houd ook onderstaande bereiding aan. De kerntemperatuur van wild is wel anders dan die van varkensfilet. Check deze op internet.

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(5 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Yvonne

    O, deze lijkt mij super lekker.
    Gaat op het lijstje!
    Wat fijn dat jij altijd van die duidelijke foto’s van alles maakt.
    Zo heel gemakkelijk te maken.
    Groetjes,
    Yvonne

    1. Hij is echt heerlijk Yvonne en kan eigenlijk niet mislukken. Een feestmaal. Ik ben benieuwd naar het resultaat! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde