Herfstquiche met spruiten en salade van Lya

Herfstquiche met spruiten en salade van Lya

Een quiche met spruiten staat al lange tijd op mijn lijstje van recepten om te maken, maar is er nog steeds niet van gekomen. Gelukkig stuurde Lya van Gelder Verbrugh me dit heerlijke recept in. Het woord is aan Lya:

Hoi Annemiek,

Hier een recept van een herfstquiche met herfstsalade. Komt uit Boodschappen 10-2012.

Ingrediënten 

  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg,  ontdooid
  • 150 g belegen boerenkaas, geraspt
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 4 eieren
  • 150 ml melk of kookroom
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • 2 el pijnboompitten

ingredienten herfstquiche 001_800x545

Verder nodig
Quichevorm of lage taartvorm van 24 cm. Ingevet of met bakpapier bekleed.

Bereiding
Kook de spruitjes met een beetje zout circa 5 minuten. Giet ze af en spoel met koud water. Laat ze goed uitlekken.

spruitjes herfstquiche 001_800x600

Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de randen goed op elkaar en prik er gaatjes in met een vork.

bladerdeeg herfstquiche 004_800x600

Verdeel de helft van de kaas over de bodem. Verdeel de spruitjes en uienringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper en nootmuskaat en de rest van de kaas.

herfstquice 002_800x600melk en eieren herfstquiche 001_800x600

Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover.

Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Herfstquiche met spruiten en salade van Lya

Lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.

Herfstsalade 001_800x600

Hoop dat het wat is, groetjes Lya

Herfstrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Ovenrecepten, Vegetarisch, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marleen

    Heerlijk……. Had toevallig alle ingrediënten in huis! Glaasje rood erbij

    1. Bedankt voor je reactie Marleen. Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com