Kersttulband

Een tulband mag tijdens de feestdagen niet ontbreken vind ik. Het leukste onderdeel van een kersttulband maken is dat je helemaal los kunt gaan met de vulling. Gedroogde cranberry’s en pistache gaan er bij mij zowieso in want dat is mijn favoriete kerstmix maar ook bigareaux (gekonfijte kersen) en sukade (gesuikerde schil van de sukadeboom) ontbreken niet in mijn variant. Het resultaat is een goedgevulde tulband die smaakt naar Kerst! 

Seizoen, Thema recepten, Kerstrecepten, Winterrecepten, Zoet, Gebak

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(3 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

 1. Nicoline

  Hoi Annemiek,

  Welke maat tulband gebruik je?

 2. M

  Hi! Wat heb jij als glazuur gebruikt op deze tulband?

 3. Caroline

  Bij mij zakken de rozijnen en andere vulling altijd naar de onderkant ipv dat deze door gehele tulband zitten. Vooraf door het bloem halen helpt niet, heb jij nog een tip?

  1. Hoi Caroline, de truc om ze door de bloem te halen werkt bij mij meestal wel. Spatel ze dan voorzichtig door het beslag en zeker niet te lang. Dan zou het toch moeten lukken. Andere tips heb ik helaas niet voor je.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin