Linzenhummus

Dol op gezonde spreads en dips? Dan is deze linzenhummus beslist een aanrader! Ik maak hem van gedroogde, groene linzen waardoor de hummus een heerlijk volle en zachte smaak krijgt. Ik vind deze hummus zo lekker dat ik er eigenlijk alleen een lepel bij nodig heb. Maar serveer hem gerust als hapje met wat lekkere groentesnacks erbij om mee te dippen. Of gebruik als spread op je boterham! 

Wereldgerecht, Oosterse recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde groene linzen
  • 2 el tahini
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 el citroensap
  • 1 takje platte peterselie
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig

  • Zeef of vergiet
  • Keukenmachine met hakmes

 

Bereiding

Spoel de linzen af met koud water en laat uitlekken. Kook ze gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de linzen af en laat goed uitlekken.

Doe de linzen, tahini, komijnpoeder, knoflook, citroensap en peterselie in een keukenmachine en mix tot een smeuïge, gladde hummus. Voeg indien nodig een scheutje koud water toe als de hummus te dik is. Breng de linzenhummus op smaak met zout en peper.

Schep in een mooie kom en serveer.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com