Monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote

Monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote

Inmiddels een Hollandse klassieker en dé hit op iedere verjaardag is monchoutaart met kersencompote. Omdat ik midden in de Betuwe (Tiel) woon en er overal langs de weg fruitkramen staan met de lekkerste kersen, besloot ik mijn eigen kersencompote te maken. Wat een succes. Het is supermakkelijk! En veel lekkerder dan kersencompote (vlaaivulling) uit een blik.

Dochterlief vind dit de lekkerste taart ooit en heeft al aangegeven dat ik deze taart mag maken voor haar verjaardag binnenkort. Ze verkoos hem zelfs boven een opgepimpte themataart! Geloof me, dat zegt wat.

Ingrediënten

  • 220 g kandij- of Bastognekoeken
  • 95 g ongezouten roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klop-fix
  • 300 g MonChou, op kamertemperatuur
  • 130 g witte basterdsuiker
  • 1x recept voor zelfgemaakte kersencompote (of aardbeiencompote)

Verder nodig
Ronde springvorm 23 cm, elektrische handmixer, keukenmachine of hakmolen, kersenontpitter, zeef

Bereiding

Maal de koekjes tot fijn poeder in de keukenmachine of hakmolen. Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur. Roer het koekkruim door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast.

Klop de MonChou samen met de suiker glad en luchtig. Klop in een andere kom de slagroom samen met de klopfix stijf. Spatel de MonChou en slagroom door elkaar en verdeel over de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur tot maximaal een nacht opstijven. (Een hele nacht heeft de voorkeur.)

Vlak voor serveren

Verwijder de rand van de springvorm en leg de taart op een mooie serveerschaal. Verdeel de kersencompote over de monchoutaart. Snijd de taart in punten en serveer.

Monchoutaart met zelfgemaakte kersencompoteMonchoutaart met zelfgemaakte kersencompoteMonchoutaart met zelfgemaakte kersencompote

Gebak, Hollandse recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Zoet, Zomerrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Willeke

    Hoi,
    Kun je deze taart ook een dag van tevoren maken?

    Gr. Willeke

    1. Ja hoor Willeke, dat kan!

      1. Willeke

        Fijn dankjewel!

  2. Anne-Marie

    Deze taart net gemaakt, evenals de aardbeienkwark. Ben erg benieuwd hoe ze morgen smaken. Zal wel goed zijn, heb natuurlijk al wel wat voorgeproefd.

    1. Leuk Anne-Marie! Hopelijk hebben ze je beiden goed gesmaakt. 🙂

  3. Lianne

    Leuk recept. Bijna hetzelfde als mijn recept. Alleen doe ik ee 1 of 2 bekertjes zure room door en ipv klopfix 5 blaadjes gelatine opgelost in warme frambozensiroop. Ik hoop deze ook eens te proberen

    1. Jouw variant klinkt ook heerlijk Lianne! Eigenlijk zijn alle varianten monchoutaart wel lekker. 😉

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com