Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote
Inmiddels een Hollandse klassieker en dé hit op iedere verjaardag is monchoutaart met kersencompote. Omdat ik midden in de Betuwe (Tiel) woon en er overal langs de weg fruitkramen staan met de lekkerste kersen, besloot ik mijn eigen kersencompote te maken. Wat een succes. Het is supermakkelijk! En veel lekkerder dan kersencompote (vlaaivulling) uit een blik.
Dochterlief vind dit de lekkerste taart ooit en heeft al aangegeven dat ik deze taart mag maken voor haar verjaardag binnenkort. Ze verkoos hem zelfs boven een opgepimpte themataart! Geloof me, dat zegt wat.
Ingrediënten
- 220 g kandij- of Bastognekoeken
- 95 g ongezouten roomboter
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop-fix
- 300 g MonChou, op kamertemperatuur
- 130 g witte basterdsuiker
- 1x recept voor zelfgemaakte kersencompote (of aardbeiencompote)
Verder nodig
Ronde springvorm 23 cm, elektrische handmixer, keukenmachine of hakmolen, kersenontpitter, zeef
Bereiding
Maal de koekjes tot fijn poeder in de keukenmachine of hakmolen. Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur. Roer het koekkruim door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast.
Klop de MonChou samen met de suiker glad en luchtig. Klop in een andere kom de slagroom samen met de klopfix stijf. Spatel de MonChou en slagroom door elkaar en verdeel over de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur tot maximaal een nacht opstijven. (Een hele nacht heeft de voorkeur.)
Vlak voor serveren
Verwijder de rand van de springvorm en leg de taart op een mooie serveerschaal. Verdeel de kersencompote over de monchoutaart. Snijd de taart in punten en serveer.
Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Hollandse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 15:49
Gebruik je hiervoor de kleine pakjes monchou.
om 10:20
Klopt!
om 19:04
Oeps! Per ongeluk gezouten boter gebruikt.. maakt dit heel veel uit? Of moet ik dan minder suiker toevoegen?
om 12:44
Hoi,
Kun je deze taart ook een dag van tevoren maken?
Gr. Willeke
om 12:59
Ja hoor Willeke, dat kan!
om 15:50
Fijn dankjewel!
om 15:52
Deze taart net gemaakt, evenals de aardbeienkwark. Ben erg benieuwd hoe ze morgen smaken. Zal wel goed zijn, heb natuurlijk al wel wat voorgeproefd.
om 15:45
Leuk Anne-Marie! Hopelijk hebben ze je beiden goed gesmaakt. 🙂
om 22:51
Leuk recept. Bijna hetzelfde als mijn recept. Alleen doe ik ee 1 of 2 bekertjes zure room door en ipv klopfix 5 blaadjes gelatine opgelost in warme frambozensiroop. Ik hoop deze ook eens te proberen
om 10:06
Jouw variant klinkt ook heerlijk Lianne! Eigenlijk zijn alle varianten monchoutaart wel lekker. 😉