DIY: aardbeiencompote (vlaaivulling!)

Na het succes van mijn zelfgemaakte kersencompote voor op de monchoutaart heb ik de smaak te pakken. Dit keer maak ik aardbeiencompote. Je kunt hem gebruiken als taartvulling, de monchoutaart mee bedekken, bij een bolletje roomijs serveren, of gewoon door de vla of yoghurt roeren. In een goed afgesloten pot kun je hem zeker een week in de koelkast bewaren. <!–more–>

 

Basisrecepten, Seizoen, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Zoete keuken, Zomerrecepten, Dessert, Zoet

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 1 à 2 el maizena

Nodig

  • Fijne zeef

Bereiding

  1. Was de aardbeien met kroontje en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe de aardbeien samen met de suiker in een pan en zet het vuur hoog. Verwarm totdat de aardbeien behoorlijk wat sap hebben losgelaten. Dit duurt een paar minuten. Let erop dat de aardbeien niet te zacht worden, het is mooi als ze heel blijven.
  2. Zeef de aardbeien en vang het aardbeiensap op. Doe het aardbeiensap terug in de pan. Roer de maizena tot een dik, glad papje met een scheutje koud water. Voeg de maizena al roerende met een garde toe aan het aardbeiensap, net zoveel tot je de gewenste dikte hebt. Je hoeft misschien niet alle maizena te gebruiken. Warm 1 minuut zachtjes door.
  3. Doe de aardbeien terug bij het gebonden aardbeiensap en roer voorzichtig door elkaar. Dek af met een stukje vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat de aardbeiencompote afkoelen en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Inge

    Een tip van een ervaren kookster die ook met liefde in de keuken staat: als je maizena of aardappelzetmeel gebruikt altijd eerst het bindmiddel oplossen in een klein beetje koud water, dan heb je nooit klonten in je product.
    En nog een tip: gebruik herbruikbare deksels van silicone, vermijd single use!!

    1. Hoi Inge, je hebt helemaal gelijk, zo doe ik het zelf tegenwoordig ook altijd. Ik heb het recept daarom ook aangepast. Bedankt voor de goede tip! 🙂

  2. Sam

    Als je de aardbeien langer laat doorkoken, krijg je dan meer aardbeienmoes? Of moet je er nog ingrediënten bij doen als je dat wilt maken?

  3. Lekker! Ik doe het zelfs wel eens met diepvries aardbeien!

  4. Ivy

    Ziet er smakelijk uit! Ik meng de maïzena van te voren met een beetje koud water. Ik doe dat met mijn vingers, zodat ik alle klontjes eruit kan wrijven. Wel meteen gebruiken, anders slaat het weer neer.

    1. Handige tip Ivy!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin