DIY: aardbeiencompote (vlaaivulling!)

Na het succes van mijn zelfgemaakte kersencompote voor op de monchoutaart heb ik de smaak te pakken. Dit keer maak ik aardbeiencompote. Je kunt hem gebruiken als taartvulling, de monchoutaart mee bedekken, bij een bolletje roomijs serveren, of gewoon door de vla of yoghurt roeren. In een goed afgesloten pot kun je hem zeker een week in de koelkast bewaren. <!–more–>

 

Wereldgerecht, Seizoen, Basisrecepten, Hollandse recepten, Zoete keuken, Zomerrecepten, Dessert, Zoet

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 1 à 2 el aardappelzetmeel of maizena

Verder nodig
Fijne zeef

Bij mij kwamen er wat klontjes in de saus omdat ik het aardappelzetmeel niet zeefde en in een keer toevoegde. Het is dus aan te raden om het aardappelzetmeel of de maizena boven het aardbeiensap te zeven en beetje bij beetje door het sap te roeren.

Bereiding

Was de aardbeien met kroontje en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe de aardbeien samen met de suiker in een pan en zet het vuur hoog. Verwarm totdat de aardbeien behoorlijk wat sap hebben losgelaten. Dit duurt een paar minuten. Let erop dat de aardbeien niet te zacht worden, het is mooi als ze heel blijven.

Zeef de aardbeien en vang het aardbeiensap op. Doe het aardbeiensap terug in de pan en voeg al roerend met een garde – beetje bij beetje – het aardappelzetmeel toe, net zoveel totdat je een gebonden saus hebt.

Doe de aardbeien terug bij het gebonden aardbeiensap en roer voorzichtig door elkaar. Dek af met een stukje vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat de aardbeiencompote afkoelen en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Lekker! Ik doe het zelfs wel eens met diepvries aardbeien!

  2. Ivy

    Ziet er smakelijk uit! Ik meng de maïzena van te voren met een beetje koud water. Ik doe dat met mijn vingers, zodat ik alle klontjes eruit kan wrijven. Wel meteen gebruiken, anders slaat het weer neer.

    1. Handige tip Ivy!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin