Pastinaaksoep met bacon en croutons

Pastinaak is een heerlijke herfst- en wintergroente waar wij dol op zijn. De smaak is aromatisch en licht zoetig met een hele zachte en subtiele anijssmaak. Heerlijk op een traybake geroosterd in de oven, of verwerkt in een stamppot. Je kunt er ook lekkere soep van maken. Deze romige pastinaaksoep is verrijkt met uitgebakken bacon en knapperige broodcroutons. Serveer als avondmaaltijd, of als feestelijk voorgerecht tijdens het kerstdiner. Zie ook onderstaande tip voor een vegetarische variant. 

Herfstrecepten, Seizoen, Thema recepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Lunch, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Snel, Soep

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(12 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Marit

    Zo lekker ondanks dat ik de croutons wegliet en de bacon verving door spekreepjes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin