Adults only? Besprenkel de lange vingers met Peachtree (zachte perzik) likeur! Dan wordt deze taart nóg lekkerder. 🙂
Perzik kwarktaart met lange vingers
Mijn dochter en ik zijn dol op verse perzik. De zoete en sappige smaakbommetjes met hun fluweelzachte schilletje zijn nu op zijn lekkerst. Toen dochterlief onlangs zeven kaarsjes uit mocht blazen en ze naast een carrot cake ook graag een taart met perzik wilde, hoefde ik niet lang na te denken. Na het grote succes van de aardbeienkwarktaart van mijn schoonmoeder besloot ik een variant met perzik te maken!
Ik gebruikte wilde perziken voor deze taart omdat die nu lekker zoet en volop verkrijgbaar zijn, maar je kunt deze kwarktaart ook prima maken met gewone perziken. Of in de herfst of winter kun je zelfs perziken uit blik gebruiken.
Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 23:01
Zou dit ook lekker zijn maar dan met pruimen ipv perziken?
om 23:01
Zou dit ook lekker zijn maar dan met pruimen ipv perziken?
om 11:30
Heerlijk ,die ga ik vast maken ??
om 09:48
Hallo Annemiek.
Ik heb de taart gemaakt en hji is heerlijk.Ga hem zeker meer maken
Gr Hannie
om 12:30
Hai Annemiek,
Perfecte timing om dit recept te plaatsen: volgende week ben ik jarig en ga ik zelf taarten bakken voor de visite. Dit wordt er één van!
Even een vraag over het mogelijk lekken tijdens het opstijven: zal dit minder worden als ik bakpapier in de springvorm of alleen onder de lange vingers plaats? Of is het lekken niet zo erg dat de halve taart eruit loopt?
Groetjes,
Larissa
om 13:15
Hoi Larissa, als je een goed afsluitbare springvorm hebt valt het lekken heel erg mee. Een bakpapiertje eronder is dan voldoende.
om 16:13
Dank!! Zaterdag 19/8 ga ik de taart maken, 20/8 serveren ?