Quiche caprese

Quiche caprese

Heb je zin om eens fantastisch te smullen?

Streep dan nu al je kookplannen door. (Tijdelijk, hè!) Eerder verblijdde ik je al met een caprese salade met biefstuk. O, ik ben zo verliefd op caprese! Nu vraag ik je om al je aandacht en keukenliefde te schenken aan deze quiche caprese. Hiervoor gebruikte ik zongekuste cherrytomaten uit de kas van Johans opa, die zowat exploderen van zoetigheid, en mijn zelfgemaakte pesto alla genovese.

O ja, ik zie het al … je wangetjes beginnen te kleuren! Geniet ervan!

Hoofdgerecht voor 3 personen – 15 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg, of 5 á 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 g crème fraîche
  • 4 eieren
  • 30 g geraspte pecorino
  • 15 kleine cherrytomaten, gehalveerd
  • 6 semi-gedroogde zontomaten*, in reepjes gesneden (*je kunt dit eventueel ook weglaten)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el pijnboompitten
  • 1/2 rode ui, in smalle ringen gesneden
  • Groene pesto, zelfgemaakt of kant-en-klaar Zout en peper uit de molen

Verder nodig
Ronde quichevorm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Klop de eieren los, samen met de crème fraîche, pecorino en wat zout en peper en schenk dit over de bodem. Verdeel de tomaten, mozzarella, rode ui en pijnboompitten over het ei-roommengsel. Verdeel met een theelepel kleine hoopjes pesto over de quiche en bestrooi tot slot nog met wat zout en peper.

Bak 45 minuten in de oven, of totdat de quiche goudbruin is.

Laat minimaal 15 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt, de tomaatjes zijn loeiheet als ze uit de oven komen en blijven ook lang heet. Serveer met een groene salade.

Quiche caprese

Eet smakelijk!

Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(18 stemmen)
16 reacties

Deel je reactie

  1. Fokko

    Hoe hoog en welke doorsnee is de vorm waarin je hem hebt gebakken?

  2. Mara

    Hoe lang is deze quiche te bewaren?

    1. Afgedekt ongeveer 2 dagen in de koelkast.

  3. Anita

    Kan deze taart ingevroren worden?

    1. Ja hoor, dat kan!

  4. Caroline

    Kan je de quiche capresse ook koud eten?

  5. Hanne Heinen

    Is het maar voor 3 personen?

    1. Met een lekkere salade erbij zou het ook voor vier man moeten lukken …

  6. Marij

    Hallo! Bedankt voor dit heerlijke recept. Ga hem vandaag voor de tweede keer maken. Super makkelijk maar heeeeel lekker ;-).

    1. Leuk om te horen dat het zo goed smaakt Marij, geniet ervan! 🙂

  7. Pam Bergkamp

    Gisteren gemaakt, heerlijk! Dank je wel voor je lekkere recept.

    1. Graag gedaan Pam. Leuk om te horen! 🙂

  8. Ria

    Gaan we vanavond eten. Ben zelf erg benieuwd wat de des huizes ervan vindt. Een avond zonder vlees!!!

    1. Haha, leuk Ria! Ik ben er ook heel benieuwd naar! 🙂

  9. Gwen

    Staat op de planning deze week mmm

    1. Leuk Gwen, ben benieuwd wat je ervan vindt.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde