Rijst bowl met vega groenteballetjes en yoghurtdressing

Na een bezoekje aan IKEA nam ik onlangs een zak vegetariche groenteballetjes mee. Eenmaal thuis gingen de balletjes in de diepvries, altijd handig om in huis te hebben. Toen ik onlangs even niet wist wat ik nu weer moest koken, kwamen de balletjes goed van pas. Samen met wat gevonden groenten uit de koelkast en rijst uit de kelder maakte ik een heerlijke rijst bowl. De frisse yoghurtdressing maakt het af! 

Slank, Vegetarisch, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 125 g basmatirijst
  • 15 vegetarische groenteballetjes (kant-en-klaar gekocht)
  • 1/2 broccoli, in roosjes gesneden
  • 2 handjes geraspte wortel
  • 2 handjes geraspte rode biet
  • 2 el pompoenpitten
  • Yoghurt-saladedressing

Rijst bowl met vega groenteballetjes

Bereiding

Maak de yoghurtdressing volgens dit recept.

Bereid de rijst en groenteballetjes volgens de omschrijving op het pak. Kook of stoom de broccoliroosjes beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Verdeel de rijst, vega balletjes, broccoli en groenten over twee kommen. Drizzle de dressing eroverheen en bestrooi met de pompoenpitten.

Rijst bowl met vega groenteballetjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin