Romige pasta met gerookte zalm en doperwten

Romige pasta met gerookte zalm en doperwten

Een heerlijke, romige pasta met gerookte zalm en doperwten. Snel en makkelijk te maken, dus ideaal voor een drukke doordeweekse dag.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g pasta
  • 40 g roomboter
  • 40 g bloem
  • 500 ml melk
  • 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Pakje gerookte zalm
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 citroen, alleen het sap
  • Flinke handvol geraspte kaas

DSC_5538_800x536

Verder nodig
grote pan voor de pasta, grote koekenpan, garde

Bereiding
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Smelt de boter in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de bloem toe, roer goed door, en laat enkele minuten meebakken zodat de bloem gaar kan worden.

DSC_5542_800x536DSC_5543_800x536

Voeg dan langzaam de melk toe terwijl je goed blijft roeren, eerst een klein scheutje erbij, dan de rest. Roer net zolang totdat de klontjes zijn opgelost en je een romige, gladde saus hebt.

Ik maak bechamelsaus altijd op gevoel en vind het dus lastig om de exacte hoeveelheden hierbij aan te geven. Belangrijkste is dat je aan de roux (het boter en bloem mengsel) net zoveel melk toevoegt totdat je een mooie, gladde en romige saus hebt. Als je het vuur niet te hoog zet en goed blijft roeren met de garde, dan kan het bijna niet mislukken!

DSC_5545_800x536DSC_5548_800x536

Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de doperwten toe aan de saus en laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen tot de erwten beetgaar zijn. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg dan de kaas toe en roer door tot deze is opgelost.

DSC_5553_800x536

Voeg de pasta na het afgieten toe aan de saus, samen met de gerookte zalm.

Romige pasta met gerookte zalm en doperwten

Voeg eventueel nog een scheutje van het kookvocht toe aan de saus als deze te dik is. Knijp naar smaak het sap van een citroen over de pasta om het geheel wat frisser te maken.

Romige pasta met gerookte zalm en doperwten

Serveer direct. Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde