Snelle bami met kip

Een snelle bami met kip en roerbakgroenten die in 15 minuten op tafel staat. Daar word je toch blij van!

De zak wokgroenten die ik voor dit gerecht wilde gebruiken bleek over de datum te zijn dus moest ik iets anders bedenken. Gelukkig vond ik een zak diepvriessoepgroenten met wortel, prei, bloemkool, doperwten, knolselderij en tuinkruiden in de diepvries die ik kon gebruiken. Het resultaat was erg lekker! Lang leve de diepvries.

Zie ook onderstaande tip hoe je snel heerlijke pindasaus maakt.

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Budget, Kiprecepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g mienestjes
  • 2 kipfilets, in plakken of blokjes gesneden
  • 750 g wokgroenten of diepvriessoepgroenten met o.a. wortel, prei, bloemkool, doperwten, knolselderij en tuinkruiden
  • 1 flinke tl sambal manis
  • 1 kippenbouillontablet
  • Olie om in te bakken

Verder nodig

  • Kookpan met deksel
  • Wok

Heb je een pot pindakaas in huis dan maak je in een handomdraai heerlijke pindasaus. Doe 2 of 3 flinke eetlepels pindakaas in een steelpannetje met een theelepel sambal en een scheutje ketjap manis. Voeg een scheut water toe en verwarm al roerend op laag vuur tot de pindasaus glad en warm is.

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de mienestjes volgens de omschrijving op het pak beetgaar.

Verhit de wok met een scheutje olie en laat heet worden. Voeg de kip toe en bestrooi met zout en peper. Bak op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de kip uit de wok op een bord en zet opzij.

Giet de mie af in een zeef en spoel af met koud water. Laat uitlekken.

Verhit de wok opnieuw met een scheutje olie en laat heet worden. Voeg de wokgroenten (indien je net als ik bevroren soepgroenten gebruik kun je die rechtstreeks uit de diepvries in de wok doen) en sambal toe en verkruimel de bouillontablet erover. Bak op hoog vuur al roerend tot de groenten beetgaar zijn. Roer de mie en de kip door de groenten en hussel om. Warm nog even door.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com