Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spaghetti bolognese
Er zijn ontelbare recepten te vinden op internet voor spaghetti bolognese maar dit is toch wel mijn favoriet. De rijke bolognesesaus maak ik op de klassieke manier met ui, wortel, bleekselderij, rundergehakt en tomatensaus. Italiaanse eenvoud op zijn best!
Spaghetti bolognese saus
Voor de spaghetti bolognese saus gebruik ik rundergehakt. Je kunt ook half om half gehakt gebruiken, die is iets vetter en smeuïger. Omdat ik de bolognesesaus net zoals stoofvlees lekker lang laat pruttelen kun je ook prima rundergehakt gebruiken. Door het lange stoven wordt het rundergehakt heerlijk mals en zacht.
Scheutje melk
Ook het scheutje melk dat je halverwege de bereidingstijd toevoegt zorgt ervoor dat het gehakt zachter wordt en maakt de saus tevens iets romiger en dieper van smaak.
Lekker laten pruttelen
Italianen laten de saus minstens een uur (maar vaak nog langer) heel zachtjes pruttelen, waardoor het gehakt heel zacht en mals wordt en de smaken in de saus goed kunnen ontwikkelen.
Snelle variant
Heb je niet zoveel tijd om de saus lang te laten pruttelen? Dan zou ik half om half gehakt kiezen. Na 10 tot 15 minuutjes zachtjes pruttelen is het gehakt zacht en zijn alle smaken genoeg ontwikkeld voor een smakelijk resultaat.
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten
om 13:30
Welke rode wijn kun je hier het beste voor gebruiken?
om 17:22
Dit is absoluut de lekkerste spaghetti sauce ooit.
Ik doe witte wijn in plaats van rode vindt ik nog lekkerder
om 11:11
Zo lekker dit recept! Geef er soms wel een wat eigen draai aan door nog wat (restjes) groente aan toe te voegen zoals bijvoorbeeld paprika of courgette. Gaat ook prima.
Heb hem nu ook een keer in de slowcooker gemaakt: alles aanbakken in de (koeken)pan en vervolgens alles nog hele middag in de slowcooker, mmmm
Ik geniet zo wie zo veel van je recepten. Gewoon normaal en heerlijk bruikbaar!
Dank je we!
om 13:36
Ah, in de slowcooker is idd een goed idee, doe ik zelf ook regelmatig en het resultaat is heerlijk! En extra groente is natuurlijk altijd een goed idee! 🙂
om 11:20
Dit recept is bij ons favoriet. Ik pureer alleen de groente, anders zitten de kids de groente eruit te vissen! Maak meestal ook wat extra saus voor in de vriezer!
om 17:00
We vonden de saus heerlijk. Al diverse keren geprobeerd om een soortgelijke te saus te maken maar dit is een blijvertje! Dank je voor het recept.
om 16:54
Ik had al heel lang geen spaghetti meer gemaakt, denk dat ik het toen nog met een zakje deed. Toen kwam ik een maand geleden jou recept toe. Echt zo lekker! Hij staat nu weer te pruttelen hier.
om 12:15
Kan dit ook zonder de rode wijn?
om 16:55
deze saus is ontzettend lekker!! al vaak gemaakt en elke keer goed….inmiddels al velen ermee blij gemaakt en een link naar je site, die ook iedereen leuk vind!
was al zolang op zoek naar een goede bolognese recept en dit is ‘m!
en intussen maken wij met deze saus ook een heerlijke lasagne! gaat echt perfect…
ipv 400 ml gezeefde tomaten dan 500ml……en gerapste kaas bovenop….topper!!
om 09:55
O wat leuk om te horen Anita! 🙂
om 20:38
VEEERY NICE!
Dit is by far het lekkerste bolognese recept, dat ik ooit gemaakt heb. Dank je wel Annemiek!
om 12:30
Haha,superleuk om te horen Ellen!
om 16:38
ben m nu aan het maken. Ruikt nu al goed!!!
om 20:49
Dit is echt de allerlekkerste spaghettisaus die ik ooit gegeten heb! Zo simpel, maar wat hebben wij zitten smullen. Hmmmm….. 🙂
om 08:22
Wat ontzettend leuk om te horen Elisa! Bedankt voor je reactie!
om 14:07
Wat zou ik kunnen gebruiken ipv van rode wijn?
om 14:33
De rode wijn kun je ook gewoon achterwege laten en hoef je niet door iets anders te vervangen.