Een heerlijke Thaise curry met kabeljauw, verse groenten en romige kokosmelk. Een makkelijk en snel eenpansgerecht waar je alleen wat rijst bij hoeft te koken. Zie ook de tip voor een variant dat wij vaak maken.
Gele curry
Ik gebruikte de gele currypasta van Blue Elephant omdat ik die in huis had, maar wij vonden deze behoorlijk pittig (ondanks dat we daar toch goed tegen kunnen). Je kunt ook groene of rode Thaise currypasta gebruiken. Mijn favoriet (geen spon!) is de Thaise groene currypasta van Fairtrade Original. Die is lekker zacht en mild met een klein, aangenaam pitje. Zelf experimenteren is het beste. Zo ontdek je je eigen favoriete smaak.
Kabeljauw
Deze Thaise curry is gevuld met verse groenten en stukjes kabeljauw. Ik vind kabeljauw een heerlijke vis. Het vlees is stevig en heeft een delicate, neutrale smaak waardoor je er alle kanten mee op kunt. Je kunt natuurlijk ook andere vis naar keuze gebruiken in deze curry zoals pangasius, tilapia, zalm of garnalen of gebruik een mix van vissoorten. Je kunt zowel verse vis als vis uit de diepvries gebruiken. Laat ingevroren vis wel eerst volgens de omschrijving op de verpakking ontdooien.
Makkelijke recepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten
om 07:53
Serieus? Gele curry uit een pakje? Van een kookpagina verwacht ik toch dat alles van “scratch” wordt gemaakt. Zo moeilijk is dat niet….