Tagliatelle met gamba’s en romige witte-wijnsaus

Zin in een makkelijk te maken en lekker pastagerecht? Deze tagliatelle met gebakken gamba’s en romige witte-wijnsaus is mijn favoriete gerecht als ik niet te lang in de keuken wil staat en toch lekker wil eten. De wijn maakt de romige saus lichter en frisser en voegt een subtiel zuurtje toe wat heerlijk past bij vis. Serveer de pasta met een groene salade.

Houd je niet van wijn? Zie dan onderstaande tip!

Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Snel, Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 15 rauwe, gepelde gamba’s, ontdooid
  • Scheutje olijfolie om in te bakken
  • Klontje roomboter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1/2 rode rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt, optioneel
  • 100 ml groente- of visbouillon
  • 100 ml droge, witte wijn (geen wijnliefhebber? Zie onderstaande tip!)
  • 200 ml kookroom
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt

Tip! Vind je het zonde om speciaal voor dit gerecht een fles wijn te kopen? Je kunt ook een klein flesje wijn (250 ml) kopen, of de wijn achterwege laten. Gebruik dan 200 ml bouillon en het sap van een halve citroen.

Bereiding

Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta.

Dep de gamba’s goed droog met keukenpapier. Verhit de koekenpan met een scheutje olie en laat heet worden. Voeg de gamba’s toe en bak 1 minuut op hoog vuur, draai ze halverwege om. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gamba’s uit de pan en dek af met een stukje alufolie.

Voeg de klont roomboter toe aan het bakvet in de koekenpan en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot op laag vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Hou je van een beetje pit? Voeg dan tegelijk met de knoflook de rode peper toe. Zet het vuur hoog en voeg de  bouillon en wijn toe. Kook op hoog vuur tot de helft in.

Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de omschrijving op het pak.

Voeg de room toe aan het ingekookte vocht en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Hak de peterselie fijn. Voeg de gamba’s en peterselie (houd wat achter voor garnering) de laatste minuut toe aan de saus en warm nog even mee.

Giet de pasta af (vang een kopje kookvocht op) en voeg toe aan de saus en gamba’s. Hussel goed om. Voeg als je de saus te weinig of te dik vindt wat van het opgevangen kookvocht toe.

Schep de pasta op borden. Garneer met de achtergehouden peterselie en serveer direct.

Tagliatelle met gamba's en romige witte-wijnsaus

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin