Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Verrukkelijke Oosterse vleesmarinade
Alleen al de geuren van deze vleesmarinade maken mij vrolijk! Specerijen als o.a. kaneel, gember en koriander geven een heerlijke fris-zoete geur en een subtiele Oosterse smaak aan je vlees, absoluut verrukkelijk! Je kunt het gemarineerde vlees roosteren op de barbecue of gourmet of grillen in de grillpan voor bijvoorbeeld deze Oosterse tortillawraps!
Deze vleesmarinade is in het bijzonder geschikt voor kip, kalkoen, lam en varkensvlees. Houd een marinadetijd aan van 2 uur voor optimaal resultaat.
Ingrediënten voor 500 gram vlees
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el gemberpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 4 kardemonpeulen (alleen de zaadjes, fijngestampt in een vijzel)
- 1 tl vers geraspte nootmuskaat
- 3 knoflooktenen, uitgeperst
- sap van een halve citroen
- bosje verse koriander, grof gehakt
- 5 el olijfolie
- zout en peper uit de molen
Verder nodig
Blender, vijzel
Bereiding
Kneus de kardemonpeulen en haal de zaadjes eruit. Stamp de zaadjes tot poeder in de vijzel.
Voeg alle ingrediënten, behalve de olie, zout en peper, in de blender en mix fijn.
Voeg dan de olijfolie toe en breng goed op smaak met peper en zout.
De marinade is nu klaar voor gebruik!
Eet smakelijk!
Basisrecepten, Hartige keuken, Thema recepten, Wereldgerecht, Aziatische recepten, Barbecuerecepten, Gourmetten
om 13:37
Volgens mij horen een paar el tl te zijn
om 13:53
Nee hoor, eetlepels is juist. 🙂
om 10:23
Leuk om te horen Mirte!
om 22:04
Inderdaad ruikt het al lekker tijdens het bereiden van van deze marinade en natuurlijk nog belangrijker de kip waarbij ik deze marinade gebruikte smaakte heerlijk.