Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 39-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 39-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 39-2022:
Ma: Risoni carbonara met champignons
Di: Krokante speklap met zelfgemaakte ovenfriet en sla
Wo: Cashew kip
Vr: Gehaktballen uit de airfryer
Za: Romige preisoep met mosterd en beenham
Maandag
Risoni carbonara met champignons
Het lijkt op rijst maar risoni is pasta. Deze risoni carbonara met champignons is makkelijk om te maken. De pastakorrels hebben een korte bereidingstijd waardoor dit gerecht snel op tafel staat. De carbonarasaus met ei en Parmezaan combineert heerlijk met de gebakken champignons.
Dinsdag
Gebakken speklap met ovenfriet
Tijd voor een Hollands agv’tje. Omdat ik manlief niet blij maak met een gekookte aardappel snijd ik frietjes van de aardappel en bak ze in de oven. Het speklapje wordt net wat smakelijker als je hem kruid met cajunkruiden en voor het bakken even in de panko drukt. Dat geeft een heerlijk krokant korstje. Een frisse salade erbij maakt het smulfeest compleet.
Woensdag
Cashew kip
Deze cashew kip is een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Lekker om te serveren met noedels of rijst en broccoli.
Donderdag
Pompoenrisotto uit de oven (vega)
Makkelijke pompoenrisotto uit de oven. Risotto is een van mijn favoriete recepten om te maken omdat het zo makkelijk is. Alles gaat in één pan. Deze risotto hoef je niet constant door te roeren want de oven doet al het werk. Vlak voor serveren maak je de pompoenrisotto lekker romig met crème fraîche en parmezaan.
Vrijdag
Gehaktballen uit de airfryer
Deze gehaktballen uit de airfryer maakte ik op aanraden van mijn schoonmoeder en schoonzus. Van tevoren had ik niet verwacht dat ze zo lekker zouden zijn: sappig vanbinnen en goudbruin en knapperig vanbuiten. Lekker met een gekookte of gebakken aardappel en groenten, of snijd de ballen in plakken en serveer ze op een broodje met pindasaus, of honing-mosterdsaus. Een lekker verwengerecht om het weekend mee in te luiden.
Zaterdag
Romige preisoep met mosterd en beenham
Prei is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kan. Deze romige preisoep met mosterd en beenham is heerlijk.
Zondag
Red velvet koekjes
Red velvet taart kennen we allemaal wel, maar ken je red velvet koekjes al? Met rode levensmiddelkleurstof kleur je je koekjesdeeg prachtig rood. Door het cacaopoeder krijgen de koekjes een heerlijke chocoladesmaak en de witte chocolate chips geven een lekkere bite.
Deel je reactie