Weekmenu 39-2022

Weekmenu 39-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 39-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 39-2022:

✅Ma: Risoni carbonara met champignons
✅Di: Krokante speklap met zelfgemaakte ovenfriet en sla
✅Wo: Cashew kip

✅Do: Pompoenrisotto uit de oven (Vega)
✅Vr: Gehaktballen uit de airfryer
✅Za: Romige preisoep met mosterd en beenham
✅Zo: Red velvet koekjes

Maandag

Risoni carbonara met champignons

Het lijkt op rijst maar risoni is pasta. Deze risoni carbonara met champignons is makkelijk om te maken. De pastakorrels hebben een korte bereidingstijd waardoor dit gerecht snel op tafel staat. De carbonarasaus met ei en Parmezaan combineert heerlijk met de gebakken champignons.

Risoni carbonara met champignons

Dinsdag

Gebakken speklap met ovenfriet

Tijd voor een Hollands agv’tje. Omdat ik manlief niet blij maak met een gekookte aardappel snijd ik frietjes van de aardappel en bak ze in de oven. Het speklapje wordt net wat smakelijker als je hem kruid met cajunkruiden en voor het bakken even in de panko drukt. Dat geeft een heerlijk krokant korstje. Een frisse salade erbij maakt het smulfeest compleet.

Gebakken speklap met ovenfriet

Woensdag

Cashew kip

Deze cashew kip is een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Lekker om te serveren met noedels of rijst en broccoli.

Cashew kip

Donderdag

Pompoenrisotto uit de oven (vega)

Makkelijke pompoenrisotto uit de oven. Risotto is een van mijn favoriete recepten om te maken omdat het zo makkelijk is. Alles gaat in één pan. Deze risotto hoef je niet constant door te roeren want de oven doet al het werk. Vlak voor serveren maak je de pompoenrisotto lekker romig met crème fraîche en parmezaan.

Pompoenrisotto uit de oven

Vrijdag

Gehaktballen uit de airfryer

Deze gehaktballen uit de airfryer maakte ik op aanraden van mijn schoonmoeder en schoonzus. Van tevoren had ik niet verwacht dat ze zo lekker zouden zijn: sappig vanbinnen en goudbruin en knapperig vanbuiten. Lekker met een gekookte of gebakken aardappel en groenten, of snijd de ballen in plakken en serveer ze op een broodje met pindasaus, of honing-mosterdsaus. Een lekker verwengerecht om het weekend mee in te luiden.

Gehaktballen uit de airfryer

Zaterdag

Romige preisoep met mosterd en beenham

Prei is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kan. Deze romige preisoep met mosterd en beenham is heerlijk.

Romige preisoep met mosterd en beenham

Zondag

Red velvet koekjes

Red velvet taart kennen we allemaal wel, maar ken je red velvet koekjes al? Met rode levensmiddelkleurstof kleur je je koekjesdeeg prachtig rood. Door het cacaopoeder krijgen de koekjes een heerlijke chocoladesmaak en de witte chocolate chips geven een lekkere bite.

Red velvet koekjes

 

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde