Gehaktballen uit de airfryer

Wij gebruiken de airfryer regelmatig om frietjes of snacks in te bakken, maar gehaktballen had ik er nog niet in gemaakt. Op aanraden van mijn schoonmoeder en schoonzus wilde ik het toch eens proberen. Van tevoren had ik niet verwacht dat ze zo lekker zouden zijn: sappig vanbinnen en goudbruin vanbuiten. Enige nadeel vind ik de walm die uit de airfryer komt (zet hem buiten of onder de afzuigkap!) en dat je de gehaktballen in het mandje moet garen die wat lastiger schoon te maken is (Zie onderstaande tip!). De volgende keer ga ik een bakpapiertje in het mandje leggen en daar de gehaktballen op leggen. Hopelijk krijgen ze dan wel dat goudbruine korstje. Als iemand tips heeft heeft hou ik me aanbevolen! 🙂 Qua smaak vind ik deze gehaktballen uit de airfryer een dikke aanrader!

Thema recepten, Vleesrecepten, Airfryer, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 sjalot of kleine ui, fijngesnipperd
  • 15 g peterselie, fijngehakt
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 tl sambal manis (dit is zoete sambal, voor een pittigere variant kun je sambal oelek gebruiken)
  • 2 el ketjap manis
  • 3 volle el panko of paneermeel

Tip!
Op zoek naar handige schoonmaaktips voor de airfryer? Wij schreven dit artikel over het schoonmaken van de airfryer!

Bereiding

  1. Meng het gehakt in een kom met de overige ingrediënten en breng op smaak met een snuf zout en peper.
  2. Kneed het gehakt goed door met je handen tot het een stevig mengsel is en draai er 5 ballen van.
  3. Leg de gehaktballen afgedekt minimaal 1 uur (een hele nacht kan ook) in de koelkast om te rusten.
  4. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  5. Leg de gehaktballen in het mandje en bak ze in 8 minuten goudbruin. Verlaag dan de temperatuur naar 150 graden en bak nog 4 tot 5 minuten verder, tot ze gaar zijn.

Gehaktballen uit de airfryer

Gehaktballen uit de airfryer

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Frans

    Dat bakpapiertje zal de hete werveling verstoren!

    1. Jose

      Een tip; verwarm de af voor op 200,ballen erin en temp terug naar 160.
      15/20 min
      Een bbq matje in je mandje voorkomt dat de ballen vast gaan plakken

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin