Gehaktballen uit de airfryer

Wij gebruiken de airfryer regelmatig om frietjes of snacks in te bakken, maar gehaktballen had ik er nog niet in gemaakt. Op aanraden van mijn schoonmoeder en schoonzus wilde ik het toch eens proberen. Van tevoren had ik niet verwacht dat ze zo lekker zouden zijn: sappig vanbinnen en goudbruin vanbuiten. Enige nadeel vind ik de walm die uit de airfryer komt (zet hem buiten of onder de afzuigkap!) en dat je de gehaktballen in het mandje moet garen die wat lastiger schoon te maken is (Zie onderstaande tip!). De volgende keer ga ik een bakpapiertje in het mandje leggen en daar de gehaktballen op leggen. Hopelijk krijgen ze dan wel dat goudbruine korstje. Als iemand tips heeft heeft hou ik me aanbevolen! 🙂 Qua smaak vind ik deze gehaktballen uit de airfryer een dikke aanrader!

Thema recepten, Vleesrecepten, Airfryer, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Frans

    Dat bakpapiertje zal de hete werveling verstoren!

    1. Jose

      Een tip; verwarm de af voor op 200,ballen erin en temp terug naar 160.
      15/20 min
      Een bbq matje in je mandje voorkomt dat de ballen vast gaan plakken

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin