Romige preisoep met mosterd en beenham

Prei is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kan. Je kunt er ook heerlijke soep van maken. Deze preisoep is verrijkt met een vleugje room en mosterd en wordt geserveerd met reepjes ham!

Menu, Snel, Eenpansgerechten, Budget, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 40 g ongezouten roomboter
  • 3 preien, schoongemaakt en in halve ringen gesneden (ik gebruik alleen het witte en lichtgroene deel van de prei, die heeft een zachte smaak)
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 l groentebouillon (gemaakt van 2 tabletten)
  • 100 ml kookroom
  • 2 tl mosterd (ik gebruikte fijne en grove mosterd)
  • 100 g ham, in reepjes gesneden

Verder nodig

  • Elektrische staafmixer

Romige preisoep met mosterd en beenham

Bereiding

Verhit de roomboter in een grote pan. Voeg de prei en knoflook toe en bak enkele minuten op laag tot middelhoog vuur tot de prei zacht en glazig is. Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken, of tot de aardappel zacht is.

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room en mosterd door de soep en warm nog 1 minuut door. Schep de soep in kommen en garneer met de hamreepjes.

Romige preisoep met mosterd en beenham

5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Corine

    Ik ben kookroom vergeten te kopen. Hoe kan ik deze vervangen?

    1. Je kunt ook slagroom gebruiken, of anders een scheutje koffiemelk kan ook.

      1. Corine

        Beide heb ik ook niet in huis. Wel kwark of volle melk? Kan dat?

        1. Volle melk kan, maar het is geen room. Het romige, zachte effect krijg je er dus niet mee.

          1. M@rgo

            Als lunchgerecht gemaakt vandaag, heerlijk zalvig zacht. Deze houden we erin, bedankt!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin