Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 4-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend. In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Plaattaart met zuurkool en rookworst
Di: Salade met quinoa, zoete aardappel en spinazie
Wo: Ovenschotel met gehakt, groenten en puree
Vr: Farfalle met tomatenroomsaus en zalm
Za: BLT stokbrood
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Plaattaart met zuurkool en rookworst
Een hartige plaattaart van het bakblik belegd met zuurkool, rookworst, bacon en zoete ananas; zo at je zuurkool nog nooit! Je kunt hem als hoofdgerecht serveren met een lekkere salade erbij, maar ook in kleinere stukken snijden en als borrelhapje serveren.
Dinsdag
Salade met quinoa, zoete aardappel en spinazie
Ik ben dol op quinoa maar eet het eigenlijk veel te weinig. Toen ik door het kookboek 365 dagen koken van Francesca bladerde kwam ik dit recept tegen en was meteen enthousiast. Deze quinoasalade met zoete aardappel, spinazie, feta, cranberry en pecannoten is makkelijk om te maken en zit bomvol smaak. Je kunt hem lauwwarm als hoofdgerecht eten, maar ook in een bakje mee naar je werk nemen als lunchgerecht. Want ook koud smaakt hij lekker. Zie ook onderstaande tip om de spinazie te vervangen door boerenkool. Dat lijkt me een heerlijke variant.
Woensdag
Ovenschotel met gehakt, groenten en puree
Ovenschotels, daar kun je nooit genoeg recepten van hebben. Deze ovenschotel met gehakt, groenten en romige aardappelpuree kun je al een dag van tevoren of ’s ochtends voorbereiden. Voor serveren hoef je hem alleen nog te bestrooien met wat geraspte kaas en goudbruin te bakken in de oven.
Donderdag
Soto ajam (Indonesische kippensoep)
Soto ajam is een goedgevulde, aromatische kippensoep uit de Indonesische keuken. Ik maak een makkelijke variant met onder andere kipfilet, rijst, taugé en ei. Bestrooi de soep voor serveren met gefrituurde uitjes.
Vrijdag
Farfalle met tomatenroomsaus en zalm
Deze farfalle met tomatenroomsaus en zalm maakte ik een tijdje geleden als avondeten en toen hij voorbijkwam in het wekelijkse Kijkje in de keuken vroegen veel lezers naar het recept. Maar natuurlijk. Het is een heerlijk recept en bovendien heel makkelijk om te maken. Ik heb in dit recept gekozen voor farfalle pasta omdat ik die er leuk uit vind zien, maar je kunt ook andere pasta naar keuze gebruiken. Zie ook onderstaande variatietips!
Zaterdag
BLT stokbrood
Zin om jezelf te verwennen met een lekkere gerecht? Ik ben dol op dit BLT stokbrood: een knapperig stokbroodje belegd met frisse sla, zoute bacon en hartige tomaat. Voor de smeuïgheid besmeer ik het brood met mayonaise, maar voor een lichtere variant zou je ook dikke Griekse yoghurt kunnen gebruiken. Waar je ook voor kiest, smullen wordt het zeker!
Zondag
Pastéis de nata
Eindelijk kan ik de geliefde Portugese gebakjes pastéis de nata van mijn lijst afvinken. Ik wilde ze al lange tijd maken maar op een of andere manier dacht ik dat het ingewikkeld zou zijn. Pastéis de nata zijn zoete gebakjes van bladerdeeg gevuld met custard die worden gebakken in de oven, tot ze donker beginnen te blakeren. Dit recept komt uit het bakboek Rudolph’s Bakery 2. In tegenstelling tot wat ik dacht zijn ze makkelijk om te maken.
Deel je reactie