BLT stokbrood

Zin om jezelf te verwennen met een lekkere lunch? Ik ben dol op dit BLT stokbrood: een knapperig stokbroodje belegd met frisse sla, zoute bacon en hartige tomaat. Voor de smeuïgheid besmeer ik het brood met mayonaise, maar voor een lichtere variant zou je ook dikke Griekse yoghurt kunnen gebruiken. Waar je ook voor kiest, smullen wordt het zeker! 

Menu, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Lunch

Ingrediënten

  • 1 afbakstokbroodje
  • Paar blaadjes knapperige sla
  • 100 g bacon
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • Mayonaise

 

BLT stokbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg het stokbroodje op het bakblik en bak af volgens de omschrijving op de verpakking.
  2. Verhit een koekenpan met een klein scheutje zonnebloem of olijfolie en laat warm worden. Leg de plakjes bacon in de pan en bak op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd het stokbrood overlangs doormidden en besmeer beide helften met mayonaise. Beleg de onderste helft van het stokbroodje met sla, bacon en tomaat. Dek af met de bovenste helft.
  4. Snijd het stokbroodje doormidden en serveer direct.

BLT stokbrood

BLT stokbrood

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin