Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 3 cm verse gember, geschild
- 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd zodat aroma vrijkomt
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 tl kurkuma
- 1 el ketjap manis
- 2 kippenbouillontabletten, verkruimeld
- 150 g basmatirijst
- 4 eieren
- Bosje peterselie of selderij, fijngehakt
- 125 g taugé
- Zonnebloemolie
Optioneel om erbij te serveren
- Gebakken uitjes
- Sambal
- Kroepoek
- Citroenpartjes
om 17:52
Dit was echt een superlekker en makkelijk gerecht. Citroengras was enkel per 6 stuks te koop bij de Jumbo dus heb de rest van de stengels ingevroren.
om 19:25
Heerlijk ? voor herhaling vatbaar !
om 22:00
Heerlijk recept lijkt mij.
Maar het zou handig zijn om bij bv kipfilet(koken)de kooktijd er bij te zetten
Dus hoelang moeten de kipfilets koken,alvorens het vuur lager te zetten?
Ook handig om dit bij andere recepten te doen….
Duidelijk de kooktijden erbij zetten…
om 17:21
Hoi Pieter-Jan, volgens mij staat het duidelijk omschreven en er staat ook een kooktijd bij. Ter extra verduidelijking heb ik nog toegevoegd ‘zodra het water kookt’, hopelijk kom je eruit zo. 🙂
om 15:05
Hoelang moet de soep pruttelen? De gehele tijd dat de rijst kookt en eieren gekookt moeten worden?
om 17:53
Dit was echt een superlekker en makkelijk gerecht. Citroengras was enkel per 6 stuks te koop bij de Jumbo dus heb de rest van de stengels ingevroren.
om 15:54
Wat jij vraagt blijft toch moeilijk omdat je dit soort dingen gewoon moet aan voelen ,maw,
echt er aan voelen. Til met een houten lepel de kip boven het kookvocht en voel voorzichtig tussen duim en wijsvinger aan het vlees. Je hebt dan hetzelfde effect zoals je dat ook doet bij
vlees braden in drie standen, nl duim tegen wijsvinger en voelen, duim tegen middelvinger en voelen
en duim tegen ringvinger en voelen. voelen met je andere wijsvinger op de muis van je hand.
1= rear/ 2= midium/en 3= gaar voor kip is midium genoeg. Als je nu ipv kipfilet kippendijen neemt is het eenvoudiger .je kookt het vlees totdat het vel loslaat en je kunt dan zien hoe ver het is nl
hoe witter hoe gaarder. Kip en ander vlees van het bot is trouwens altijd lekkerder.
om 15:04
Een heerlijke soep. Verhoudingen ook prima! Echt aan te raden om een keer (en vaker) te maken;-)
om 15:26
Superleuk om te horen Lianne! 🙂