Soto ajam (Indonesische kippensoep)

Soto ajam is een goedgevulde, aromatische kippensoep uit de Indonesische keuken. Ik maak een makkelijke variant met onder andere kipfilet, rijst, taugé en ei. Bestrooi de soep voor serveren met gefrituurde uitjes.

Wereldgerecht, Indische recepten, Hoofdgerecht, Kiprecepten, Soep

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(17 stemmen)
9 reacties

Verdeel je liefde

  1. Rene

    Dit was echt een superlekker en makkelijk gerecht. Citroengras was enkel per 6 stuks te koop bij de Jumbo dus heb de rest van de stengels ingevroren.

  2. Caroline Horjus

    Heerlijk ? voor herhaling vatbaar !

  3. Pieter-Jan

    Heerlijk recept lijkt mij.
    Maar het zou handig zijn om bij bv kipfilet(koken)de kooktijd er bij te zetten
    Dus hoelang moeten de kipfilets koken,alvorens het vuur lager te zetten?
    Ook handig om dit bij andere recepten te doen….
    Duidelijk de kooktijden erbij zetten…

    1. Hoi Pieter-Jan, volgens mij staat het duidelijk omschreven en er staat ook een kooktijd bij. Ter extra verduidelijking heb ik nog toegevoegd ‘zodra het water kookt’, hopelijk kom je eruit zo. 🙂

      1. Corline

        Hoelang moet de soep pruttelen? De gehele tijd dat de rijst kookt en eieren gekookt moeten worden?

      2. Rene

        Dit was echt een superlekker en makkelijk gerecht. Citroengras was enkel per 6 stuks te koop bij de Jumbo dus heb de rest van de stengels ingevroren.

    2. Frans van leeuwen

      Wat jij vraagt blijft toch moeilijk omdat je dit soort dingen gewoon moet aan voelen ,maw,
      echt er aan voelen. Til met een houten lepel de kip boven het kookvocht en voel voorzichtig tussen duim en wijsvinger aan het vlees. Je hebt dan hetzelfde effect zoals je dat ook doet bij
      vlees braden in drie standen, nl duim tegen wijsvinger en voelen, duim tegen middelvinger en voelen
      en duim tegen ringvinger en voelen. voelen met je andere wijsvinger op de muis van je hand.
      1= rear/ 2= midium/en 3= gaar voor kip is midium genoeg. Als je nu ipv kipfilet kippendijen neemt is het eenvoudiger .je kookt het vlees totdat het vel loslaat en je kunt dan zien hoe ver het is nl
      hoe witter hoe gaarder. Kip en ander vlees van het bot is trouwens altijd lekkerder.

  4. Lianne

    Een heerlijke soep. Verhoudingen ook prima! Echt aan te raden om een keer (en vaker) te maken;-)

    1. Superleuk om te horen Lianne! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin