Pastéis de nata (uit Rudolph’s bakery 2)

Eindelijk kan ik de geliefde Portugese gebakjes pastéis de nata van mijn lijst afvinken. Ik wilde ze al lange tijd maken maar op een of andere manier dacht ik dat het ingewikkeld zou zijn. Pastéis de nata zijn zoete gebakjes van bladerdeeg gevuld met custard die worden gebakken in de oven, tot ze donker beginnen te blakeren. Dit recept komt uit het bakboek Rudolph’s Bakery 2. In tegenstelling tot wat ik dacht zijn ze makkelijk om te maken.

Rudolph’s Bakery 2 is een heerlijk (dik!) bakboek met maar liefst 130 nieuwe bakrecepten van de bekende tv-kok Rudolph van Veen. Een prachtig dik bakboek met recepten van ontbijt, brood en hartig tot zoete lekkernijen zoals taart en gebak. Dit recept komt uit het hoofdstuk Klein gebak. In het boek staat ook een recept om zelf bladerdeeg te maken, maar ik heb gekozen voor kant-en-klaar diepvriesbladerdeeg. Dat werkt prima. Dit recept is voor 12 gebakjes maar de hoeveelheid custard vond ik daarvoor te weinig. Ik kon de bakjes maar tot de helft vullen. Wil je de bakjes wat beter gevuld hebben dan kun je ongeveer 6 tot 9 gebakjes vullen, of je maakt de bladerdeegbakjes gewoon wat kleiner (dat is misschien nog beter). Verder is het een heel makkelijk en fijn recept met heerlijk resultaat. Eet ze warm of lauwwarm, dan zijn ze het allerlekkerst. Koud kun je ze weer even opwarmen in de oven, ze smaken dan net zo lekker als versgebakken. 

Portugees, Kookboekrecepten, Wereldgerecht, Zoet, Gebak

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(9 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin