Pastéis de nata (uit Rudolph’s bakery 2)

Eindelijk kan ik de geliefde Portugese gebakjes pastéis de nata van mijn lijst afvinken. Ik wilde ze al lange tijd maken maar op een of andere manier dacht ik dat het ingewikkeld zou zijn. Pastéis de nata zijn zoete gebakjes van bladerdeeg gevuld met custard die worden gebakken in de oven, tot ze donker beginnen te blakeren. Dit recept komt uit het bakboek Rudolph’s Bakery 2. In tegenstelling tot wat ik dacht zijn ze makkelijk om te maken.

Rudolph’s Bakery 2 is een heerlijk (dik!) bakboek met maar liefst 130 nieuwe bakrecepten van de bekende tv-kok Rudolph van Veen. Een prachtig dik bakboek met recepten van ontbijt, brood en hartig tot zoete lekkernijen zoals taart en gebak. Dit recept komt uit het hoofdstuk Klein gebak. In het boek staat ook een recept om zelf bladerdeeg te maken, maar ik heb gekozen voor kant-en-klaar diepvriesbladerdeeg. Dat werkt prima. Dit recept is voor 12 gebakjes maar de hoeveelheid custard vond ik daarvoor te weinig. Ik kon de bakjes maar tot de helft vullen. Wil je de bakjes wat beter gevuld hebben dan kun je ongeveer 6 tot 9 gebakjes vullen, of je maakt de bladerdeegbakjes gewoon wat kleiner (dat is misschien nog beter). Verder is het een heel makkelijk en fijn recept met heerlijk resultaat. Eet ze warm of lauwwarm, dan zijn ze het allerlekkerst. Koud kun je ze weer even opwarmen in de oven, ze smaken dan net zo lekker als versgebakken. 

Kookboekrecepten, Portugees, Wereldgerechten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(12 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde