Salade met quinoa, zoete aardappel en spinazie (365 dagen koken met de seizoenen mee)

Ik ben dol op quinoa maar eet het eigenlijk veel te weinig. Toen ik door het kookboek 365 dagen koken van Francesca bladerde kwam ik dit recept tegen en was meteen enthousiast. Deze quinoasalade met zoete aardappel, spinazie, feta, cranberry en pecannoten is makkelijk om te maken en zit bomvol smaak. Je kunt hem lauwwarm als hoofdgerecht eten, maar ook in een bakje mee naar je werk nemen als lunchgerecht. Want ook koud smaakt hij lekker. Zie ook onderstaande tip om de spinazie te vervangen door boerenkool. Dat lijkt me een heerlijke variant.

365 dagen koken met de seizoenen mee is het nieuwe kookboek van Francesca van Berk, bekend van haar website Francesca Kookt. Het is een dik kookboek met 365 recepten die handig zijn ingedeeld per seizoen. Dit recept komt uit het hoofdstuk Winter. Voorafgaand aan elk hoofdstuk vind je een overzicht van groenten en fruit die op dat moment goed verkrijgbaar zijn. Bijna alle recepten zijn makkelijk om te maken en voorzien van handige tips. Aan het einde van elk hoofdstuk is er ruimte om je favoriete recept of notitie op te schrijven. Een handig en fijn boek om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen voor het avondeten.

Kookboekrecepten, Menu, Seizoen, Winterrecepten, Hoofdgerecht, Slank, Snel, Vegetarisch

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin