Plaattaart met zuurkool en rookworst

Een hartige plaattaart van het bakblik belegd met zuurkool, rookworst, bacon en zoete ananas; zo at je zuurkool nog nooit! Je kunt hem als hoofdgerecht serveren met een lekkere salade erbij, maar ook in kleinere stukken snijden en als borrelhapje serveren.

Seizoen, Vleesrecepten, Ovenrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 zakje naturel zuurkool à 520 g*
  • 1 groot blik ananasblokjes op siroop *
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g geraspte emmentaler (een mix van emmentaler en gruyere is ook erg lekker!)
  • 1 rol vers bladerdeeg (pizzadeeg kan ook)
  • 1/2 rookworst, in plakjes gesneden*
  • 5 plakjes bacon
  • Paar sprietjes bieslook voor garnering

*Je hebt voor dit recept niet alle zuurkool, ananas en rookworst nodig. De rest kun je gebruiken voor deze heerlijke zuurkoolstamppot.

Nodig

  • Kookpan met deksel
  • Vel bakpapier

 

Bereiding

  1. Kook de zuurkool zacht volgens de omschrijving op de verpakking, maar voeg in plaats van water de siroop toe uit het blik ananas.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Rol het bladerdeeg uit en leg op het bakblik. Besmeer de bodem met crème fraîche en bestrooi met de kaas. Beleg met wat zuurkool, rookworst, bacon en ananasblokjes.
  4. Bak ca. 25 minuten in het midden van de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Bestrooi voor serveren met fijngeknipte bieslook.

Plaattaart met zuurkool en rookworst

Plaattaart met zuurkool en rookworst

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. knudde

    Hallo Annemiek, ik zie ook nog ringetjes rode ui op de foto, heb je die vergeten te vermelden?

  2. Mirte

    Lijkt me erg lekker en ga ik aankomende week eens maken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin