Witte asperges met beenham, krieltjes en botersaus

Witte asperges op klassieke wijze! Die had ik nog niet gedeeld op KL. Met botersaus wordt vaak Hollandaisesaus bedoeld, maar ik maak hem dit keer op basis van een roux (boter en bloem) en aspergekookvocht. Ik verrijk de saus extra met vlokjes roomboter, citroensap en een eidooier. Zo wordt hij lekker vol en romig. Serveer met verse peterseliekrieltjes en mooie plakken beenham. Smullen maar! 

Je kunt heel eenvoudig variëren met dit recept. Zo kun je de botersaus vervangen door Hollandaisesaus en de beenham door gerookte of gebakken zalm.

Wereldgerecht, Seizoen, Vleesrecepten, Hollandse recepten, Lenterecepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin