Witte asperges met beenham, krieltjes en botersaus

Witte asperges op klassieke wijze! Die had ik nog niet gedeeld op KL. Met botersaus wordt vaak Hollandaisesaus bedoeld, maar ik maak hem dit keer op basis van een roux (boter en bloem) en aspergekookvocht. Ik verrijk de saus extra met vlokjes roomboter, citroensap en een eidooier. Zo wordt hij lekker vol en romig. Serveer met verse peterseliekrieltjes en mooie plakken beenham. Smullen maar! 

Je kunt heel eenvoudig variëren met dit recept. Zo kun je de botersaus vervangen door Hollandaisesaus en de beenham door gerookte of gebakken zalm.

Lenterecepten, Seizoen, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin