Witte-chocoladecheesecake met frambozensaus swirl (Starbucks copycat!)

Na veel experimenteren en proeven (hè wat vervelend) kan ik dan eindelijk mijn Starbucks copycat witte-chocoladecheesecake met frambozensaus swirl met je delen. Ik proefde het origineel enkele weken geleden bij de Starbucks in Duitsland en kon hem niet meer uit mijn hoofd krijgen. Het was de lekkerste cheesecake die ik ooit geproefd had!

Eenmaal thuis ging ik direct aan de slag om hem zelf te maken. Dat was nog niet zo eenvoudig, maar gelukkig, de aanhouder wint! 🙂

Stiekem vind ik deze variant met knapperige bodem van spritskoekjes nóg lekkerder dan het origineel. Snel maken dus!

Kookvideo's, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

26 reacties

Deel je liefde

 1. Wendy

  Hoi Annemiek,
  2 el suiker voor de saus en 2 el voor de taartmix? Bedoel je het zo??
  Groetjes!

  1. Hoi Wendy, dat klopt idd. Ik heb het er voor de duidelijkheid bijgezet. 😊

 2. Annuska

  Hallo Annemiek,

  Is het ook mogelijk om lemon curd te gebruiken i.p.v. frambozen?

  Groetjes Annuska

  1. Ja hoor, dat kan! 🙂

 3. Kim

  Kan ik hem ook maken met monchou ipv philadelphia? Dit toevallig in huis.

 4. Pris

  Hij staat nu in de oven, ik ben zeer benieuwd.
  Alleen zakte bij mij de frambozen saus direct door naar beneden :-/
  Kun jij mij uitleggen waarom de bloem als laaste er doorheen moet en niet direct met de rest van de ingeredienten? Ik leer namelijk altijd graag 🙂

  1. Hoi Pris, leuk! Ik ben heel benieuwd of hij in de smaak valt. De reden dat je de bloem er op het laatst pas doorheen roert is om ervoor te zorgen dat je vulling fluweelzacht blijft. Maar, ik heb de bloem ook weleens tegelijk met de andere ingrediënten toegevoegd en het verschil is niet tot nauwelijks merkbaar… Dus leef je uit!

 5. Nimet

  Hoi Annemiek ?
  Ik heb de cheesecake gemaakt vulling ziet er heel goed uit! Alleen de bodem is heeel erg vettig geworden en lekt en is niet zo stevig ik heb het nu in de koelkast staan zou de bodem nog stevig worden? Ben bang dat het straks niet te eten is?

 6. Nimet

  Hoii Annemiek? ziet er heerlijk uit wil het graag maken maar kan ik ook minder eieren in doen inplaats van 6 eieren? En hoeveel zou je advieseren?

  1. De extra eidooiers maken de cheesecake heerlijk romig en zacht van smaak, maar je kunt ook 4 hele eieren proberen. Dan lukt het ook.

 7. M

  Hoi,
  Bedankt voor het recept. Hij staat nu in de oven, ben heel benieuwd!
  Groetjes Marieke

  1. Leuk Marieke, ben ook benieuwd! 😉

 8. Alinda

  Ik heb hem gemaakt! Ik heb digestieve koekjes gebruikt ipv sprits en dit met iets minder boter gemengd. Verder slechts 2 eieren en 1 eidooier gebruikt en me voor de rest aan jouw recept gehouden. Hij heeft 85 minuten op 120 graden gestaan en is super goed gelukt! Ondanks minder eieren mooi stevig geworden. Bedankt voor dit heerlijke recept!

  1. Hoi Alinda, leuk om te horen dat je er een eigen twist aan hebt gegeven en dat hij lekker smaakte! 🙂

 9. Nynke

  Hij staat nu in de oven. Zo op het oog leek de roomkaasvulling bij mij wel veel vloeibaarder dan bij jou, terwijl ik toch alle instructies letterlijk heb opgevolgd. Ik heb er zelfs nog maar een extra lepel bloem in gedaan (hopelijk heeft dat niks verpest).
  Ik hoop maar dat dat nog goed komt, maar dat kan ik morgen pas zien. Ik ben heel erg benieuwd!
  In ieder geval bedankt voor je recept en de moeite van het testen.

  1. Nynke

   hij ziet er prachtig uit, maar is helaas niet te eten…! :'(
   ik heb ongetwijfeld wat fout gedaan maar zou niet weten wat. hij is na een nacht in de koelkast ook nog steeds wat zacht in het midden. heel jammer, maar kennelijk ben ik meer geschikt voor het maken van hartige gerechten dan taarten…

   1. O wat jammer Nynke, maar geef alsjeblieft niet op! Als het wel lukt zul je zo blij en trots zijn. Bovendien is overal een verklaring voor. Als de binnenkant nog steeds zacht is, moet je hem de volgende keer gewoon langer bakken in de oven, totdat hij alleen nog maar in het midden iets wiebelt. De rest stijft dan op tijdens het afkoelen. Elke oven werkt namelijk anders en bij de een duurt het langer dan bij de ander. Ik hoop echt dat je het nog een keer aandurft. 🙂

 10. Ans

  Ik heb de cheese cake nu in de oven zitten dus ben zeer benieuwd ??

  1. Joehoe, wel een beetje jaloers nu. 😉 Ben heel benieuwd wat je ervan vindt Ans! 🙂

 11. Hoi Annemiek, wauw! Ziet er echt heerlijk uit en de swirl van frambozen is prachtig. Waardig alternatief en vast en zeker lekkerder dan Starbucks. Ga deze versie binnenkort ook maken, dankjewel! 🙂

  1. Bedankt Billy! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

 12. Monique Tolenaars

  Gister de cheesecake zonder chocolade gemaakt. Echt heel lekker. Die van mij lijkt alleen wat geler hoe zou dat kunnen?

  Gr Monique

  1. Geen idee hoe dat kan Monique, ik heb de foto’s wel iets bewerkt dus misschien dat het daardoor komt. In ieder geval fijn om te horen dat hij gesmaakt heeft. 🙂

   1. Monique Tolenaars

    Hij smaakt er niet minder om hoor. Over 2 weken een verjaardag en dan met chocolade proberen.!

 13. Martine

  Ik heb je vorige cheesecake gemaakt zonder de witte chocolade en die was echt superrrrrr lekker. Een van de lekkerste cheesecakes die ik ooit gemaakt heb. Ik ben dan ook erg benieuwd of deze dat kan overtreffen. Grt martine

  1. Haha, ik ben het met je eens Martine dat de cheesecake zonder witte-chocolade van topklasse is. Maar deze variant met witte chocolade is ook een hit. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde