Zeeuws buikspek

Hier in huize Verweij is Johan de barbecueman. Hij bereid het liefst grote stukken vlees. Hoe groter, hoe beter. Echt een mannending denk ik? Een van zijn favoriete stukken vlees om op de barbecue te leggen is een groot stuk buikspek in een marinade van mosterd, suiker, jeneverbes en kurkuma, oftewel Zeeuws buikspek.

Voor deze bereiding gaart Johan het vlees eerst in de oven en legt hij hem daarna op de barbecue voor een knapperig, goudbruin korstje en lekkere rooksmaak.

Snijd het buikspek koud in plakken voor op brood, of serveer warm bij de borrel of het avondeten.

Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerecht, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Tim

    Kun je hem ook in de oven maken en boven en onder warmte gebruiken en hoeveel graden alvast bedankt

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin