Zeeuws buikspek

Hier in huize Verweij is Johan de barbecueman. Hij bereid het liefst grote stukken vlees. Hoe groter, hoe beter. Echt een mannending denk ik? Een van zijn favoriete stukken vlees om op de barbecue te leggen is een groot stuk buikspek in een marinade van mosterd, suiker, jeneverbes en kurkuma, oftewel Zeeuws buikspek.

Voor deze bereiding gaart Johan het vlees eerst in de oven en legt hij hem daarna op de barbecue voor een knapperig, goudbruin korstje en lekkere rooksmaak.

Snijd het buikspek koud in plakken voor op brood, of serveer warm bij de borrel of het avondeten.

Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Barbecuerecepten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Vleesrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin