Zeeuws buikspek

Hier in huize Verweij is Johan de barbecueman. Hij bereid het liefst grote stukken vlees. Hoe groter, hoe beter. Echt een mannending denk ik? Een van zijn favoriete stukken vlees om op de barbecue te leggen is een groot stuk buikspek in een marinade van mosterd, suiker, jeneverbes en kurkuma, oftewel Zeeuws buikspek.

Voor deze bereiding gaart Johan het vlees eerst in de oven en legt hij hem daarna op de barbecue voor een knapperig, goudbruin korstje en lekkere rooksmaak.

Snijd het buikspek koud in plakken voor op brood, of serveer warm bij de borrel of het avondeten.

Wereldgerecht, Thema recepten, Seizoen, Vleesrecepten, Mannenvoer, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerecht

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin