Asperges met zalm en Hollandaisesaus

Asperges met zalm en Hollandaisesaus

Dit keer eens geen asperges met ham — ahum, misschien een klein plakje ham dan omdat hij op moest —, maar met een lekker stukje zalm. Heerlijk met mijn zelfgemaakte hollandaise-saus! 

Als ik ze kan vinden eet ik het liefst verse krielaardappels bij mijn asperges. Gekookt en daarna omgezwenkt in een klont roomboter en verse peterselie. Pure verwennerij!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kilo asperges
  • 4 stukken verse zalmfilet
  • 2x recept Hollandaisesaus
  • Vers gehakte peterselie
  • Olijfolie + vloeibare boter
  • Zout en peper

Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. De schillen kun je eventueel nog bewaren om bouillon van te trekken voor aspergesoep. Leg de asperges in een ruime pan met water.

DSC_5755_800x536

Breng het water aan de kook en zet het vuur lager. Kook de asperges 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur uit en laat ze nog even verder nagaren in het kookwater.

Maak de Hollandaisesaus.

Strooi wat zout en peper over de zalm en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie of in een droge hete grillpan. Bak de zalm eerst op de velkant en keer hem dan om.

DSC_0809_600x402

DSC_0815_600x402

Zalm moet altijd nog glanzend van binnen zijn en net niet helemaal gaar. Wanneer je zalm te lang bakt wordt hij droog en beslist niet lekker, echt zonde! Blijf er dus altijd bij tijdens het bakken. Schep alles op borden en garneer met een beetje vers gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*