Bami goreng speciaal

Bami goreng speciaal

Ik ben dol op bami goreng, oftwel gebakken bami. Maar helemaal een feestje wordt het als je alles uit de kast trekt. Pindasaus en kipsaté, een gebakken ei, aurgurken, ham, kroepoek, gebakken uitjes, sambal. Leef je lekker uit! 

Ingrediënten

  • Pak chinese eiermie, of bami
  • 1/2 winterpeen, geschrapt en grof geraspt
  • 1/4 witte kool, in smalle repen gesneden
  • 1 kleine prei, gewassen en in ringen gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Bakje hamblokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 el ketjap manis
  • Olie om in te bakken (ik gebruik graag een combinatie van arachide- en sesamolie)

Bereiding
Kook de eiermie volgens de omschrijving op het pak. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Verhit de wok met wat olie en laat heet worden. Roerbak de groenten, ui, knoflook, hamblokjes en gemberpoeder, totdat de groente begint te slinken. Voeg de ketjap manis toe en laat iets inkoken. Zet het vuur lager en voeg de bami toe. Meng en verwarm goed door.

DSC_0568_800x536

DSC_0574_800x536

DSC_0577_800x536

Bami goreng speciaal

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lucienne says:

    Op zich wel een goed Bami recept en duidelijk op Indonesische wijze bereidt.
    Voeg er een halve theelepel djinten aan toe en je hebt de perfecte
    kruidenmix voor Nasi Goreng..
    De plakjes ham erbij zijn wat overbodig omdat de Bami al stukjes ham bevat.
    Ook Vetsin zou ik niet gebruiken.
    Er zijn veel variaties op het thema bami.
    Zoals het toevoegen van fijngesneden gemberwortel.
    (Samen roerbakken met de ui en de knoflook)
    Gemarineerde stukjes kipfilet. ( gemarineerd in Mirin en lichte Soyasaus )
    geeft ook een heerlijk accent aan de bami. Of stukjes ribkarbonade.
    Als de bami reeds bereid is kan men er gesnipperd lenteui of bladselderij
    aan toevoegen. Maakt de bami wat hartiger en frisser van smaak.
    Kastanje champignons of shitake mee toerbakken.
    Bleekselderij of Chinese kool als ingredient, reepjes omelet en stukjes tomaat.
    Garneren met gebakken uitjes en gebakken knoflook.
    In plaats van ketjap gebruik lichte Chinese Soyasaus.
    Sap van een meloen erdoor.

    De mogelijkheden aan variaties zijn eindeloos.

    Eet Smakelijk.

  2. Barbara Metz says:

    Leuk dat je door te experimenteren een goede smaak-combi hebt gevonden!
    Dat is de charme van koken en het is zó fijn als de gezinsleden het lekker vinden!
    Graag wil ik je nog tips geven en ben benieuwd hoe je het vindt smaken:
    Koop wokgroenten ZONDER wortelen (dat hoort -eigenlijk niet in dit gerecht)
    neem een pakje ontbijtspek /zeeuws spek en bak het op zacht vuur.
    neem 3 teentjes knoflook en fruit het mee
    na 2 min voeg je de wokgroenten erbij.
    doe er een boullionblokje toevoegen
    dan de noedels(die je al hebt gekookt) erbij
    goed doorspatelen.
    vóór het opdienen ragfijn gesneden bosuitjes erover
    een klein kommetje met ketjap gemengd met sambal
    aan tafel desgewenst over je portie doen.

    de receptuur die je geeft is in feite voor nasi goreng bedoeld,
    wat ook geldt voor de pindasaus en het gebakken eitje.
    Maar over smaak valt niet te twisten…maar ij ben benieuwd hoe
    je dit recept vindt.
    Veel succes!

Speak Your Mind

*