Bami goreng

Bami goreng

Eerder gaf ik jullie al mijn recept voor de allerlekkerste nasi goreng en verklapte ik het geheim waardoor dit gerecht niet meer kan mislukken. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor bami goreng! De ingrediënten zijn op de mie na exact hetzelfde. Ook hiervoor geldt weer de vuistregel; kook de mie van tevoren en laat hem volledig afkoelen. Kook de mie net niet helemaal gaar en spoel hem daarna af met koud water. Roer de mie vervolgens los met een scheutje sesam- of arachideolie om te voorkomen dat de slierten aan elkaar vast blijven plakken.

Hoofdgerecht voor 4-5 personen

Ingredienten

  • 1 pak mie à 500 gram*, gekookt en afgekoeld
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Bacon, in repen gesneden
  • 1 bakje hamblokjes
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • Klein stukje trassie, verkruimeld (verkrijgbaar bij de toko en sommige supermarkten)
  • 1 flinke tl sambal oelek
  • Flinke handvol diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • Zonnebloem- of arachideolie

*Ik haal de mie altijd bij de toko. Deze mie smaakt namelijk exact hetzelfde als de mie van de Chinese afhaal!

Bereiding
Verhit een grote wok- of koekenpan met wat olie en bak op laag vuur de bacon, ui, knoflook en sambal, totdat de ui zacht is en de bacon begint te kleuren.

DSC_9320_800x536

Verkruimel het bouillonblokje en de trassie erover en bak even mee totdat ze zijn opgelost.

DSC_9323_800x536

Voeg de doperwten en hamblokjes toe en bak een minuut mee.

DSC_9333_800x536

Voeg de mie toe en bak mee totdat alles door en door warm is.

DSC_9334_800x598

Zet het vuur laag of uit en roer het losgeklopte ei erdoor. Het is lekker als het ei nog heel licht vochtig is.

Serveer de bami goreng als onderdeel van een Indische rijsttafel of als een apart hoofdgerecht met kroepoek, atjar, sambal en gefrituurde uitjes.

Bami goreng

Eet smakelijk!

Comments

  1. Bianca Gerritsen says:

    Mijn kinderen houden niet zo van pittig.Heb je misschien een alternatief voor de sambal?Leuke website trouwens!
    Groet Bianca

    • Hoi Bianca,

      Allereerst bedankt! Je kunt in plaats van sambal oelek (heet), sambal manis (mild, licht pittig) gebruiken. Deze geeft toch wat warmte aan het gerecht zonder de scherpe hitte. Beslist kidsproof! (Je kunt de sambal natuurlijk ook helemaal weglaten, maar de sambal voegt net dat kleine extra’s toe.)

  2. De lekkerste bami die ik ooit heb gemaakt! Goede tip, ik heb de bami in de ochtend al gekookt en af laten koelen. Heerlijk!

Speak Your Mind

*