Cheesecake met aardbeien

Cheesecake met aardbeien

Na het proeven van deze cheesecake ben je verkocht. De knapperige koekjesbodem en romige frisse kaasvulling smaken echt hemels! De feestelijke garnering met verse aardbeien zorgt voor het ‘WOW’ effect als je de taart presenteert.

Deze cheesecake variant wordt gebakken in de oven waardoor hij een iets steviger maar nog steeds romige structuur krijgt.

Ingrediënten
200 gram koekjes (mariakoekjes of bastogne)
125 gram boter, gesmolten
1 sinaasappel + citroen, schoongeboend
600 gram verse roomkaas
225 gram witte basterdsuiker
125 ml zure room
3 eieren
50 gram bloem, gezeefd
Bakje aardbeien
Poedersuiker om te bestrooien

DSC_8526_800x536

Verder nodig
Fijne rasp, springvorm 23 cm, bakpapier, keukenmachine, elektrische handmixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Omdat mijn bakpapier op was moest ik helaas alufolie gebruiken maar bakpapier is fijner. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng ze met de gesmolten boter.

DSC_8530_800x536

Verdeel ze over de bodem van de springvorm en druk iets aan. Zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de sinaasappel en citroen en pers een halve citroen uit.

Klop de roomkaas met de suiker los en luchtig. Klop dan de zure room erdoor en een voor een de eieren.

DSC_8538_800x536

Zeef de bloem erboven en spatel de bloem, citrusrasp en sap van de halve citroen erdoor.

DSC_8544_800x536

Giet het kaasmengsel in de springvorm en beweeg de springvorm een paar keer rond om het mengsel egaal te verdelen en de bovenkant glad te krijgen.

DSC_8562_800x536

Bak de cheesecake ongeveer 50-60 minuten in de oven en schakel dan de oven uit. De cheesecake moet in het midden nog iets bewegen als je de springvorm beweegt. Laat de cheesecake nog een uur in de uitgeschakelde oven staan en laat hem daarna buiten de oven verder afkoelen. Bewaar de cheesecake het liefst een nacht in de koelkast om verder op te stijven.

Garneer de cheesecake voor het serveren met verse aardbeien en bestrooi met poedersuiker.

Cheesecake met aardbeien

DSC_8587_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Froukje says:

    Zou ik door het kaasmengsel ook de vlaaivulling aardbeien uit blik kunnen doen of er beter later bovenop?

    • Hoi Froukje, erdoorheen mengen zou kunnen, een soort van aardbeienswirl. Lekker! Ik twijfel alleen of de vulling dan wel mooi, gelijkmatig rijst… Dat zou je dus moeten uitproberen om erachter te komen. Wil je geen risico lopen, dan zou ik het pas achteraf over de cheesecake verdelen, als hij helemaal is afgekoeld.

  2. Margriet says:

    Goedemorgen,

    Ik ga deze taart maken en wil deze zondag serveren. Zou ik de taart al kunnen maken (en de aardbeien er dan pas zondag op doen) of is dat echt nog te vroeg?
    Bedankt!

  3. Hallo,
    Dit lijkt me een lekkere taart!
    wat doet u met de sinaasappel?
    Ik zie in de tekst alleen maar iets vermeld over de sap van de citrus en de schil daarvan.
    Wat en hoeveel van de sinaasappel moet ik gebruiken?
    Alvast bedankt voor uw reactie.

    • Beste Paulien,

      Van de sinaasappel gebruik je alleen de rasp (bij een hele grote sinaasappel hoef je niet per se alle sinaasappelrasp te gebruiken. Doseer een beetje op gevoel). Van de citroen gebruik je de rasp en het sap van een halve citroen.

      Succes!

  4. Sydney says:

    Nou ik heb hem van het weekend gemaakt en hij was heerlijk! Al zag hij er niet zo mooi uit als bij jou haha. Hij had echt een gebakken randje. Wel lekker natuurlijk maar hij zag er niet zo strak uit.
    En inderdaad de sinaasappel en citroen maken het geheel lekker fris en minder machtig.

    Ik ga gauw eens verder zoeken op je blog!

    • Hoi Sydney,

      Leuk om te horen dat hij gelukt is en heerlijk smaakte. Misschien is het een troost om te weten dat ik vaak langer dan gemiddeld bezig met de styling van het eten. De taart moet er voor jullie natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk uitzien! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de smaak goed is. Ik ben dus blij te horen dat dit het geval was. 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!

  5. Sydney says:

    Bedankt voor de snelle reactie! Dan gaat ie bij mij in de 24 cm want 23 heb ik niet.
    Reactie volgt later of ie gesmaakt heeft;-)

  6. Sydney says:

    Ik vraag me af hoe groot de springvorm is die je heb gebruikt?

Speak Your Mind

*