Eiermie met krab, rode peper en limoen

Eiermie met krab, rode peper en limoenEen heerlijk licht en snel gerecht, eiermie met krab, rode peper en limoen. De lente ui en limoen zorgen voor kleur en frisheid in dit gerecht en het pepertje voor de extra pit. Dit gerecht was trouwens meteen mijn eerste kennismaking met krabvlees en ik moet zeggen, het smaakte heerlijk!

De inspiratie voor dit gerecht komt wederom van de Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’ waar Gordon dit recept maakt met engelenhaarpasta. Wij hebben de ingrediënten hier en daar iets aangepast zodat we tevens onze voorraadkast weer konden opschonen. Het is echt een heerlijk gerecht wat makkelijk te maken is en in een mum van tijd op tafel staat!

Ingrediënten
200 gram eiermie
3 knoflooktenen
4 lente uitjes
1 rood pepertje
75 ml droge witte wijn
250 gram wit krabvlees, vers of uit blik
handvol peterselie
1 limoen
olijfolie
extra vierge olijfolie
DSC_1985_800x536Bereiding
Snijd de lente ui in ringen. Maak de peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine stukjes. Pel de knoflooktenen en snijd ze in dunne plakjes. Was de peterselie en dep goed droog met een theedoek. Hak vervolgens fijn. Kook de eiermie volgens de bereiding die op het pak staat aangegeven. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit hier de knoflook in. DSC_2014_800x536Voeg dan de rode peper en lente uit toe en fruit nog even mee. Voeg dan het krabvlees toe en warm alles even goed door.DSC_2021_800x536Blus af met het sap van een halve limoen en warm nog heel even door. Giet de eiermie af in een vergiet en besprenkel met wat extra vierge olijfolie en zout en peper. Voeg de mie en fijn gehakte peterselie toe aan het krabmengsel en schud alles voorzichtig om totdat het gemengd is. DSC_2026_800x536Serveer direct!

Eet smakelijk!

Comments

  1. Het was heerlijk! Heb er nog een paar diepvriesdoperwten en sugarsnaps aan toegevoegd en een klein scheutje kookroom….heerlijk!

Speak Your Mind

*