Elsässer flammkuchen

Elsässer flammkuchen

De elsässer flammkuchen dankt zijn naam aan de streek waar hij vandaan komt: de Elzas in Frankrijk. Maar ook in ons eigen land wint dit gerecht steeds meer terrein en is het inmiddels een geliefde snack. Niet zo gek, want wie houdt er nu niet van een knapperige pizzabodem belegd met romige crème fraîche, spek en ui. Supersimpel om te maken en o zo lekker!

Hoewel de originele flammkuchen geen kaas bevat, voeg ik die zelf wel toe. Dat kleine beetje kaas maakt deze flammkuchen voor mij echt helemaal af, maar laat hem gerust achterwege als je geen liefhebber bent.

Hoofdgerecht – 2 personen – 8 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1/2 portie zelfgemaakt pizzadeeg, of kant-en-klare pizzabodem
  • 3 flinke el crème fraîche
  • 3 kleine uien, in smalle halve ringen gesneden
  • 3 plakjes spek, in smalle repen gesneden
  • Flinke handvol geraspte kaas

DSC_0050_800x517

Verder nodig
Bakpapier, deegroller

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het pizzadeeg uit, op een met bloem bestoven werkblad, en leg de bodem op een met bakpapier bekleed bakblik. Besmeer de bodem met crème fraîche en strooi de kaas erover.

DSC_0057_800x536

DSC_0059_800x558

Beleg met de uien en reepjes spek.

Elsässer flammkuchen

Bak de flammkuchen circa 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en de randen beginnen te kleuren. Snijd in punten en serveer direct.

Elsässer flammkuchen

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dick van Huis says:

    Beste Annemiek,

    Regelmatig maak ik je recepten. Ik vind ze helemaal geweldig.
    Binnenkort ook weer de Flammenkuchen / Tarte Flambee.
    Dit vooral omdat wij regelmatig op vakantie zijn geweest in de Elzas.
    Alleen moet mij toch van het hart: de Elzas ligt in Frankrijk en niet in Duitsland zoals jij in je recept hebt beschreven.

    Groet, Dick

Speak Your Mind

*