Flammkuchen mini’s

Flammkuchen mini's

Deze flammkuchen mini’s zijn het ideale hapje op een feestje of verjaardag. Waarom? Omdat ze gewoon superfeestelijk zijn!

Voor de bodem gebruik ik zachte tortillawraps; die bakken namelijk heerlijk krokant in de oven en maken gedoe met pizzadeeg overbodig. Heel snel en makkelijk dus! Komt ie …

Borrelhapje/snack — 4 tot 6 personen — 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 2 zachte tortillawraps
  • Klein bekertje crème fraîche
  • 2 el magere spekblokjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 ui, in dunne, halve ringen gesneden
  • Paar sprietjes bieslook, in fijne ringen gesneden

Verder nodig
Ronde uitsteekring van ca. 8 cm, eventueel een muffinbakblik (zie onderstaande uitleg)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet het bakblik in met wat olie. Steek rondjes uit de tortilla’s en druk ze in de muffinvormpjes. (Ik gebruik een muffinbakblik omdat je zo leuke, kleine bakjes krijgt, maar als je dit teveel gedoe vindt, of je hebt geen muffinbakblik, kun je de tortillarondjes ook gewoon plat op een bakblik leggen.) Bestrijk de tortilla’s met een beetje crème fraîche en bestrooi met geraspte kaas, ui en spek.

Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten en de tortilla’s licht goudbruin zijn. Bestrooi de mini flammkuchen met wat fijngeknipte bieslook en serveer direct.

Flammkuchen mini's

Enjoy!

Comments

  1. Lya van Gelder says:

    Hoi Annemiek,

    Ga vanavond de quesadilla maken met brie en mango.

    Aangezien we vandaag met 2 personen zijn, zijn er wat
    van die wraps over.Die mini Flammkuchen gemaakt.
    Heerlijk.Alles wat wij heel erg lekker vinden wordt
    bijgeschreven in het roze boek. Deze dus ook.

    Groetjes Lya

  2. Mirte says:

    Wow wat een leuk idee zeg om dit zo te doen met tortillawraps!
    Staat denk ik ook nog eens erg leuk op tafel bij een feestje.

Speak Your Mind

*