Gesuikerde cranberry’s

Gesuikerde cranberry's

Deze gesuikerde cranberry’s zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond! Knapperig van buiten en sappig zoet van binnen. Ze zijn de perfecte decoratie voor taarten (ik gebruikte ze o.a. voor deze witte chocoladetaart) of ander gebak maar je kunt ze ook gewoon als snoepje eten, zo lekker!

Verse cranberry’s zijn in oktober en november vers verkrijgbaar en diepgevroren het hele jaar. Onderstaand recept heb ik Uit de keuken van Levine en is echt fantastisch!

Ingrediënten 
400 gram kristalsuiker
5 dl water
200 gram verse of bevroren cranberry’s
150 gram fijne kristalsuiker

Bereiding
Doe de cranberry’s in een hittebestendige kom.

DSC_1778_800x536

Meng de kristalsuiker en het water in een pannetje en breng dit langzaam en al roerend aan de kook.

DSC_1781_800x536

Haal van het vuur en giet over de cranberry’s.

DSC_1787_800x536

Laat helemaal afkoelen en zet vervolgens afgedekt 8 – 24 uur in de koelkast. Doe de fijne suiker in een lage schaal of diep bord. Giet de cranberry’s af in een vergiet, vang eventueel de suikersiroop op. Rol de cranberry’s in gedeelten door de suiker.

Gesuikerde cranberry's

Leg de cranberry’s (van elkaar af) op een vel bakpapier of aluminiumfolie en laat in ongeveer 1 uur droog worden. Bewaar in een luchtdichte trommel of blik. Ze blijven zeker 1 week goed.

Deze gesuikerde cranberry’s zien er niet alleen schitterend uit maar smaken ook nog eens geweldig! Door het bad in de suikersiroop worden ze ongelofelijk zoet en sappig van binnen. In combinatie met de knapperige buitenkant echt hemels!

Speak Your Mind

*