Kip madras met sperziebonen en mango

Kip madras met sperziebonen en mango

De allerlekkerste wereldgerechten maak je gewoon lekker zelf, zonder pakjes of zakjes. Echt. De meeste kruiden of specerijen heb je waarschijnlijk standaard in huis. Neem nu bijvoorbeeld deze kip madras met milde kerriesaus, sperziebonen en mango. Absoluut verrukkelijk en echt heel makkelijk om te maken! Je kunt naar hartelust met dit gerecht varieëren door de sperziebonen te vervangen door paprika, bloemkool of broccoli en de mango te vervangen door appel of ananas. Geef er je eigen verrukkelijke draai aan! Serveer de kip madras met witte rijst. 

Hoofdgerecht – 4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in middelgrote blokjes gesneden
  • 350 g sperziebonen, gewassen en uiteinden verwijderd
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 1 flinke el garam masala (of milde kerriepoeder kan ook)
  • 1 eetrijpe mango, geschild, ene helft in kleine blokjes, andere helft in plakken
  • 1 of 2 kleine rode pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), zaadlijst verwijderd en heel fijngehakt
  • 2 kippenbouillontabletten (op de foto staat 1 blokje, maar ik heb er later nog een toegevoegd)
  • 400 ml kokosmelk (+ 400 ml water)

DSC_5680_456x600

Bereiding
Verhit een grote hapjespan of braadpan met wat plantaardige olie en laat goed heet worden. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak op hoog vuur, totdat ze goudbruin en vanbinnen nog sappig zijn.

DSC_5684_800x536

Schep ze uit de pan op een bord en zet zolang opzij. Fruit in het braadvet van de kip de ui en knoflook, totdat ze zacht zijn. Voeg dan de garam masala, rode peper en de blokjes mango toe en bak even mee.

DSC_5688_800x536 DSC_5690_800x536

Verkruimel de bouillontabletten eroverheen en voeg de kokosmelk toe. Vul het lege blik kokosmelk met water, schud even door en voeg dit ook toe aan de pan. Breng tegen de kook aan, voeg de sperziebonen toe en laat op laag tot middelhoog vuur zachtjes pruttelen, totdat de sperziebonen beetgaar zijn (snijd de sperziebonen indien gewenst doormidden om ze sneller te garen).

DSC_5691_800x536

Zet het vuur uit en voeg de kip toe.

DSC_5698_800x536 DSC_5705_800x536

Warm nog kort even door. Serveer met romige kokosrijst (ik kook meestal basmati of pandanrijst in water met een half bouillonblokje, wat santen en limoenblaadjes voor een extra lekkere smaak) en de plakjes mango. Garneer eventueel (als je van pittig houdt) met achtergehouden ringetjes rode peper.

Kip madras met sperziebonen en mango

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hmmm heerlijk met de mango erdoor! Super makkelijk recept. Ik heb alleen altijd een beetje moeite met het ‘slachten’ van de mango..

  2. Graag gedaan Wil! 🙂

  3. Wat een heerlijk recept en makkelijk om te maken, bedankt!

Speak Your Mind

*