Meatball spaghetti

Meatball spaghetti

Meatball spaghetti is vooral in Amerika een ontzettend populair gerecht en is niets anders dan spaghetti met gehaktballen in tomatensaus. Maar oh, oh, oh, wat is dit lekker! En zo ontzettend simpel om te maken! Dit recept is van Jamie Oliver en behoort direct tot een van mijn meest favoriete pastagerechten.

Hoofdgerecht voor 4 tot 5 personen

Ingrediënten 

  • 1x recept voor Italiaanse gehaktballen
  • 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • Flinke handvol verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 1-2 kleine rode pepers, ontzaad en fijngehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • 800 gram gezeefde tomaten
  • Olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Verder nodig
Grote kookpan voor de spaghetti, grote koekenpan, keukenpapier

Bereiding
Draai de gehaktballetjes en bak ze volgens dit recept. Schep de gehaktballetjes een bord en dek af met een stuk alufolie. Veeg de koekenpan weer schoon met een stukje keukenpapier.

Vul de kookpan voor de spaghetti met warm water en breng het water aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de omschrijving op het pak.

DSC_4478_800x536

Als de spaghetti eerder klaar is dan de tomatensaus laat dan, na het afgieten een klein scheutje kookvocht bij de pasta zitten samen met een scheutje olijfolie. Zo voorkom je dat de spaghetti aan elkaar gaat plakken.

Verhit ondertussen de koekenpan met wat olijfolie en fruit de sjalotten zacht.

DSC_4473_800x536

Bak de laatste minuut de knoflook en rode peper mee. Voeg dan de tomatensaus, basilicum, balsamico, suiker en zout en peper toe, roer goed door en laat de saus rustig een paar minuten zachtjes pruttelen.

DSC_4476_800x536

Warm de gehaktballetjes weer even op in de saus.

Meatball spaghetti

Schep een paar lepels van de tomatensaus bij de spaghetti en hussel goed om.

DSC_4492_800x536Meatball spaghetti

Schep de spaghetti op diepe borden en verdeel over ieder bord een aantal gehaktballetjes. Druppel nog wat olijfolie over de spaghetti en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Meatball spaghetti

Eet smakelijk!

Comments

  1. Erg super lekker! Net voor de tweede keer gemaakt. Deze houden we erin! 🙂 Ik maak hem met gepelde tomaten en pureer deze, i.p.v. met gezeefde tomaten.

Speak Your Mind

*