Mieks Special: pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Als misschien wel de allerallergrootste kaasliefhebber ter wereld, mag deze knappe jongen in Mieks Special zeker niet ontbreken: pizza quattro formaggi (vier kazen!).

Het mijn absolute nummer één!

Net als pizza quattro stagioni (vier jaargetijden) komt quattro formaggi van oorsprong uit Lazio, Italië (waar anders). Dit is het originele recept, dat blaakt van eenvoud – ik kan er geen genoeg van krijgen!

Hoofdgerecht voor 1 persoon — 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem*
  • 2 tot 3 el tomatensaus
  • Pecorino
  • Mozzarella
  • Gorgonzola
  • Taleggio

*Voor de pizzabodem gebruik ik een zelfgemaakt pizzadeegbolletje van circa 150 gram. Probeer ook eens je pizzadeeg zelf te maken, het is echt niet moeilijk!

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. (Bij ons is dat 220 graden.) Besmeer de pizzabodem met de tomatensaus — houd 1 cm van de rand vrij — en beleg met de vier kazen. Begin met geraspte pecorino en verdeel dan de overige kazen erover.

Bak circa 15 minuten in de oven, of totdat de randen en bovenkant goudbruin zijn.

Pizza quattro formaggi-3260

Snijd de pizza in punten met een pizzasnijder en serveer direct. Garneer eventueel met wat verse basilicum, een zwarte olijf, of wat rucola.

Pizza quattro formaggi

Eet smakelijk!

Tip

Heb je nog restjes kaas over? Maak dan de quattro fomaggi quiche!

Comments

  1. De lekkerste pizza ever! Mag je me voor wakker maken 🙂

Speak Your Mind

*