Pasta ovenschotel met doperwten en spekjes

Pasta ovenschotel met doperwten en spekjes

Na het grote succes van de pasta ovenschotel met broccoli en ham, heb ik nu een minstens zo lekkere variant hierop. Een heerlijke pasta ovenschotel met doperwten en knapperig uitgebakken spekjes. Door de extra toevoeging van crème fraîche ontstaat een romige en heerlijke saus.

Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten
500 g pasta
300 g doperwten
1 bekertje crème fraiche
6 el tomatenketchup
Bakje magere spekblokjes
1 ui, gepeld en fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 handen geraspte kaas

DSC_5233_800x536

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg dan de pasta toe. Roer even door en voeg een snufje zout toe. Kook de pasta zonder deksel vier minuten en voeg dan de doperwten toe.

DSC_5234_800x536

Kook nog een minuut en giet dan de pasta en doperwten af. Vang een kopje van het kookvocht op. Doe de pasta, doperwten, het kookvocht, crème fraîche en ketchup in een grote kom en roer even door.

DSC_5240_800x509

Bak ondertussen de spekjes op laag vuur langzaam uit. Voeg de ui en knoflook toe als het spek licht begint te kleuren en bak totdat de ui zacht is.

DSC_5237_800x536

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Voeg het ui-spekmengsel en de helft van de kaas toe aan de pasta en roer goed door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

DSC_5243_800x560

Vet de ovenschaal in. Schep de pasta in de ovenschaal en bestrooi met de overige geraspte kaas.

DSC_5247_800x536

Bak ongeveer 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.

Pasta ovenschotel met doperwten en spekjes

Eet smakelijk!

Comments

  1. Living Corpse says:

    Gisteren gemaakt, beetje wél mijn eigen variatie
    Paar ingedrienten vervangen zo;
    crème fraiche door volle yoghurt, spekjes door kipfile
    Tomaten ketchup door hete papaprika puree
    Extra groente bij gedaan 2 tomaten
    Prei en snijbonen (had nog paar liggen)
    Was heeeeeerlijk smullen , chapeau mijn dank voor het delen
    Uw over heerlijke recept!

  2. roxanne says:

    Heel lekker! Had nog een half preitje over dus ook toegevoegd. Ga hem opschrijven.

  3. bianka says:

    Gisteren gemaakt. In plaats van spekjes ham gebruikt. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!

  4. Zojuist dit gerecht gemaakt en het was echt heerlijk!! groot succes hier in huis

Speak Your Mind

*