Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Ik ben dol op vis maar toch zet ik het weinig op tafel. Daar moet verandering in komen! Omdat ik nog twee prachtige scholfilets in de vriezer had liggen, besloot ik een pasta-ovenschotel met vis en broccoli te maken. Haha, wat anders! 🙂

Kun je geen scholfilet vinden (in de wintermaanden is schol in de paaiperiode en kun je hem beter niet kopen), kies dan gerust een ander lekker visje zoals bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, of zalmfilet. Kies het liefst wel voor een wat dikkere visfilet: die blijft in de oven lekker mals en sappig. 

Hoofdgerecht voor 4 personen — 15 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 300 g pasta
  • 1 broccoli
  • 1 bakje Boursin Cuisine Sjalot & Bieslook
  • 90 g Parmezaan, geraspt
  • 300 g witvis (bijv. scholfilet, kabeljauw, schelvis)
  • 250 g trostomaatjes
  • Paar sprietjes verse bieslook

Pasta-ovenschotel met vis en Boursin-9859

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Schil de broccolistronk en snijd in plakjes. Haal de broccoliroosjes los en snijd in kleine roosjes. Kook de pasta en broccoli in licht gezouten kokend water net niet beetgaar. Giet af — vang een soeplepel van het kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan samen met het kookvocht, de Boursin en de Parmezaanse kaas. Houd wat geraspte kaas achter. Roer alles door elkaar.

Bestrooi beide kanten van de vis met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het pastamengsel eroverheen en bestrooi met de overige geraspte kaas. Leg de trostomaatjes bovenop.

Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de trostomaatjes openbarsten en de vis gaar is. (Bij mij was de vis na 10 minuten perfect gaar, maar dit is mede afhankelijk van de dikte van de vis.)

Garneer de ovenschotel met versgeknipte bieslook.

Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Eet smakelijk!

Comments

  1. tineke says:

    We hebben met de pasta schotel gegeten en hij was heel erg lekker ga hem zeker nog een keer maken

  2. Belinda says:

    hoi Annemiek, zojuist deze pasta-ovenschotel gegeten. En hij viel goed in de smaak! Ik gebruikte alleen Boursin light. Ik kon de Boursin die jij gebruikte niet bij AH vinden. En klopt het dat je de vis met olijfolie hebt besprenkeld?
    Groetjes, Belinda

  3. Esther says:

    Ik heb jouw site ontdekt en ga nu helemaal los 😉 Ben net bezig met het weekmenu opstellen voor volgende week: deze neem ik ook mee. Ik mis alleen het moment waarop de de broccoli ook toevoegt in de schaal. Ik neem aan (want foto is zo helder als maar kan, haha!) dat het samen met de pasta is, en dan pas de kaas en tomaatjes.

  4. Jan Spies says:

    Ga ik vanavond maken, alles is in huis. Lekker!

  5. Jan Spies says:

    Ga ik vanavond maken,alles is in huis.

  6. Marleen says:

    Ziet er fantastisch uit……..komt komende week op tafel!

Speak Your Mind

*