Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Het recept voor deze quiche met zalm en broccoli vond ik onlangs op de website van PLUS, waar ik ook direct alle ingrediënten bestelde. Handig en makkelijk! Tijdens het maken van de quiche ben ik iets van het oorspronkelijke recept afgeweken. Zo had ik nog cherrytomaten liggen die ik toevoegde en in plaats van de zalm in de quiche mee te bakken, heb ik hem pas de laatste 10 minuten van de bereidingstijd aan de quiche toegevoegd. Zo blijft de zalm lekker sappig.

Ik kan deze quiche iedereen aanbevelen: hij is makkelijk om te maken, snel klaar en overheerlijk!  

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 125 ml (slag)room, of crème fraîche
  • 4 eieren
  • Zout en peper uit de molen
  • 50 g geraspte kaas
  • 300 g zalmfilet

Verder nodig
Quichevorm, of ronde bakvorm, fijne zeef

Bereiding
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in een pan met licht gezouten water beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken in een zeef.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm in met boter of olie en bekleed met het bladerdeeg.

Verdeel de tomaatjes en broccoli over het bladerdeeg. Klop de room los met de eieren en breng op smaak met zout en peper. Schenk het roommengsel over de broccoli en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak 35 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg begint te kleuren. Snijd de zalm in middelgrote blokjes en bestrooi met zout en peper. Verdeel over de quiche. Bak nog 10 tot 15 minuten verder, of totdat de zalm nét gaar is (of nog net niet gaar is, dat vind ik het allerlekkerst).

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Serveer de quiche eventueel met een groene salade.

Eet smakelijk!

Gesponsord —

Speak Your Mind

*