Risotto met champignons en tartaar

Risotto met champignons en tartaar

Deze risotto met champignons en tartaar is volgens recept van mijn moeder. Het is makkelijk en snel te maken en bovendien ontzettend lekker! Voor een extra dosis vezels en vitaminen serveerde mijn moeder en nog diverse lekkere groenten bij. Smullen!

Ingrediënten voor 4 personen
Pak risottorijst a 400 gram
1,2 ltr bouillon, gemaakt met 2 bouillontabletten
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
300 gram tartaar
Bak champignons, in plakjes gesneden
Olijfolie om in te bakken
Zout en peper
Paar takjes peterselie of bieslook, fijngehakt.

Eventueel nog extra toevoegen, klontje roomboter en wat geraspte kaas.

Bereiding
Bereid de risottorijst volgens de beschrijving op het pak. Verhit in een andere koekenpan wat olie en fruit de ui en knoflook zacht. Zet dan het vuur hoog en voeg de champignons toe. Bak de champignons enkele minuten tot ze zacht zijn en voeg de tartaar toe. Roer de tartaar los en bak het rul. Breng op smaak met zout en peper. Dit duurt maar enkele minuten want tartaar is supersnel gaar en wordt droog als je het te lang bakt! Zet het vuur uit en roer dit champignon-tartaarmengsel door de risotto. Breng de risotto eventueel nog verder op smaak zout en peper, klontje boter en wat geraspte kaas. Bestrooi met de gehakte kruiden.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*